Haberler

Ağrı Dağı'nın Zirvesinden Bisikletle İndi

Güncelleme:

Türkiye'nin en yüksek dağının zirvesinden bisikletle inebilmek için iki yıldır hazırlık yapan yokuş aşağı iniş tutkunu Alperen Kıvılcım, hayalini gerçekleştirdi.

Bisikletle yokuş aşağı iniş sporu (downhill) tutkunu 24 yaşındaki Alperen Kıvılcım, hazırlıklarını iki yıldır sürdürdüğü " Ağrı Dağı'nın zirvesinden bisikletle inme hayali"ni gerçeğe dönüştürdü.

Kıvılcım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yokuş aşağı iniş sporuna 2012'de başladığını ve ilk zorlu denemelerini Yalova ile çevresinde yaptığını söyledi.



Bu sporla uğraşırken Türkiye'deki büyük dağları keşfetmeye başladığını belirten Kıvılcım, şöyle devam etti:

"YÜZLERCE KEZ ULUDAĞDAN İNDİM"

"Yaşadığım yere en yakın dağlar Kartepe ve Uludağ. Buralardan hemen hemen her hafta sonu iniyordum. Oralarda birçok antrenmanım oldu fakat artık bu iki dağ bana çok yetersiz gelmeye başladı. Türkiye'deki belli başlı yüksek dağları araştırdım. Bunların içinde en yükseği Ağrı Dağı'ydı. Beni en çok zorlayacak, benim için hedef olan bu dağdı. Dünyada en zorlu dağlardan olan Ağrı Dağı'ndan inmeyi kendime hedef koydum. Bunun için iki yıl boyunca çok düzenli olarak çalıştım. Belki yüzlerce kez Uludağ'dan, Kartepe'den indim."

"BÜTÜN YOLLARI TEK TEK GÖRDÜM"

Türkiye'nin en yüksek dağından inmeden önceki iki yıllık hazırlık sürecinde önemli aşamaları geçtiğini anlatan Kıvılcım, bir dağcı arkadaşıyla geçen yıl Ağrı Dağı'nda 7 gün kaldığını dile getirdi.

Bu dağın adeta her metrekaresini incelemek zorunda olduğunu bildiren Kıvılcım, "İki kez zirveye çıktık. 4 bin 200, 3 bin 200 metresinde bütün yolları tek tek gördüm" ifadesini kullandı.

ÖNCE BİSİKLETSİZ KEŞİFLER YAPTI

Ağrı Dağı'nda önce bisikletsiz keşifler yaptığı bilgisini veren Kıvılcım, bunun büyük avantaj sağladığına işaret etti.

Daha sonra iki yıllık hayalini gerçekleştirmek için zirveye çıktığını söyleyen Kıvılcım, şunları kaydetti:

"Ağrı Dağı gerçekten çok zor bir dağ. Normal dağcılar bile 5 bin 200 metreyi çıkarken zorlanıyor. Bir de bunu bisikletle çıkıyorsunuz. Yanınızda 20 kilogram yükle tırmanışı yapıyorsunuz. Oradan inmek için saatlerce efor sarf ediyorsunuz. Ona göre özel antrenmanlar yapmak zorundasınız. Bir sene çok iyi bir şekilde hazırlandım. Bu dağdan inişim, çok zorlu bir süreçti. Yaklaşık 5 gün sürdü. İki iniş denemesi yaptım. Bunlardan biri tamamen çekim içindi. Çekimler için de uygun havayı bekledim. Hava şartları elverişli değildi. Sıfırın altında 10 dereceydi. Ekipmanım her an donuyordu. Zirvede durmak çok zordu. Bir saat zirvede kaldım. Sisli havanın geçmesini bekledim ve daha sonra inişe başladım. İnişim çekimler dahil 2 bin 200 metreye kadar 8 saat sürdü. Yanımda, Arama Kurtarma Derneği ekibi, bir doktor, iki rehber, iki kameraman vardı."

"İNİŞİM 3 SAAT SÜRDÜ"

Dağdan ikinci inişinin daha kolay olduğuna dikkati çeken Kıvılcım, görüntüleme işi bittiği için bunu tek başına yaptığını anlattı.

Tekrar 4 bin 200 metreden zirveye tırmandığını aktaran Kıvılcım, "Bu sefer sadece zirveye kadar bir rehber eşlik etti. 5 bin 137 metrelik Ağrı Dağı'nın zirvesinden 2 bin 200 metre olan Eli köyüne inişim yaklaşık 3 saat sürdü. Çivili lastik üzerinde zirvenin kubbesinde 60-70 kilometre hıza ulaştım. Ondan sonrası yavaş oldu" diye konuştu.

Kıvılcım, şimdiki hedefinin, 6 bin metre yüksekliğindeki bir dağdan bisikletiyle inmek olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Ağrı Dağı Türkiye Kartepe Uludağ Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni ne? Eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın ölüm nedeni belli oldu mu? Merkez Bankası'nın faiz kararı açıklandı mı? MB Faiz kararı ne zaman açıklanacak? Survivor Berna elendi mi? Survivor'da dün akşam kim elendi? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ YENİ BÖLÜM FRAGMANI #128105 Yemekteyiz 594. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Survivor'da elenen kim oldu? 24 Nisan Survivor'da adaya kim veda etti? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri mi döndü? Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 25 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! 25 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Toz taşınımı nedir, zararları neler? Çöl tozu hangi illeri etkileyecek? Toz taşınımı neden olur? Bugün okullar tatil mi? 25 Nisan Perşembe okul var mı, resmi tatil mi? Bugün ders var mı, işlenecek mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 25 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Ankara'da toz taşınımı ne zaman bitecek? #127781 Toz taşınımı nedir, zararları neler? Bugün hava nasıl olacak? #127781 Meteoroloji'den toz taşınımı uyarısı! Toz taşınımı hangi illerde görülecek, ne zaman bitecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title