Haberler

Ağrı'da Z Kütüphane Açılışı Yapıldı

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, 'SODES Z Kütüphaneler Projesi' kapsamında Z kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, 'SODES Z Kütüphaneler Projesi' kapsamında Z kütüphanesinin açılışını gerçekleştirdi.

Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi'nde yapılan açılışa; Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Vali Yardımcısı Taner Tengir, İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, kurum müdürleri, şube müdürleri, okul müdürleri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı. Açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Hatem Dursun, Kalkınma Bakanlığı SODES Projeleri kapsamında Hayrettin Atmaca Anadolu Lisesi, Ağrı Dağı Anadolu Lisesi, Selahattin Eyyübi İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Vali Recep Yazıcıoğlu Ortaokulu olmak üzere 5 okulda Z Kütüphane kurulduğunu söyledi. "Okullar Hayat Olsun Projesi" kapsamında eğitimi topluma yaymayı ve okulları toplumla bütünleştirmeyi amaçlayan bu proje kapsamında pilot birkaç ilde Z Kütüphane kurulumu yapıldığını belirten Dursun, "Müdürlüğümüz AR-GE birimi de ilimizde bu amaçla SODES Projesi hazırlanmış ve Kalkınma Bakanlığı tarafından projemiz kabul edilmiştir. Z Kütüphaneler; kitap, internet erişimi, bilgisayar ve zeka geliştirici materyalleri, farklı ve rengarenk tasarımı, ilginç dekorasyonu ile birkaç farklı misyonu bir arada taşımaktadır. Esas amacımız kütüphaneyle çocukları kitaba yakınlaştırmak ve kitabı sevdirmektir. Genelde kitap okuma alışkanlığımız yetersiz. Özellikle son yıllarda bilişim teknolojisinin gelişmesiyle birlikte okumak tüm dünyanın ciddi sorunu haline gelmeye başladı. Pek çok ülke, artık okumamaya, bilişim üzerinden oyun oynamaya başladı. Biz projeyle her ikisini, bilişim teknolojilerini kullanırken okuma alışkanlığını da kazandıracak bir tasarım yapmaya çalıştık. Kitap okumak heyecan verici, keyif dolu bir alışkanlık haline dönüştürülse, o zaman çocuklarımızın okuma kabiliyetlerini daha da geliştireceğiz. İşte bu kütüphaneleri kurma fikrinin çıkış noktası burasıdır. Z Kütüphaneler öğrencilerin zevkle vakit geçirebileceği bir mekan olma özelliği ile ön plana çıkıyor" dedi.

Dursun'un konuşması ardından Vali Dr. Mehmet Tekinarslan, Z Kütüphane'nin açılış kurdelesini kesti. Kütüphaneyi gezen Vali Tekinarslan, ilgililerden hakkında bilgi aldı. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Tekinarslan Ağrı Dağı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title