Haberler

Ağrı'da Yerel Seçimlerin İptal Edilmesi

Ağrı İl Seçim Kurulu'nun, Ağrı'da Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı "yerel seçimlerin iptali" kararını kabul etmsenin ardından kentte BDP'li bir grup gösteri yapmak istedi İl Emniyet Müdürü Coşkun'un sakinleştirmeye çalıştığı grup, BDP Belediye Başkan adayı Sakık'ın konuşmasının ardından olaysız dağıldı.

Ağrı İl Seçim Kurulu'nun, Ağrı'da Merkez İlçe Seçim Kurulu'nun aldığı "yerel seçimlerin iptali" kararını kabul etmesinin ardından kentte BDP'li bir grup gösteri yapmak istedi.

Erzurum Caddesi'nde toplanan ve bir süre slogan atan grubun dağılmaması üzerine İl Emniyet Müdürü Bayram Coşkun, BDP İl Başkanı Necmettin Efe ile görüşerek kalabalığı sükunete davet etti.

Bir süre sonra alana gelen BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, Coşkun ve kalabalık grupla görüşerek, seçim otobüsünün üzerinden halka seslenmek istediğini belirtti.

BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Muş Milletvekili Demir Çelik, BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, BDP Mardin Milletvekili Erol Dora ile seçim otobüsünden halka seslenen Sakık, gruba sağduyu çağrısında bulundu.

Sakık, demokrasinin safının özgürlük safı olduğunu, herkese Barış ve Demokrasi Partisi'nde yer olduğunu söyledi.

Yerel seçimlerde farklı partilere oy verenlerin BDP'ye katılmasını isteyen Sakık, şöyle konuştu:

"Herkesi buraya davet ediyorum. Gelin burası hepimize yeter. Sizden ricamdır, birileri sokakları tetiklemeye çalışırken, Ağrı'da kanın akmasına zemin hazırlarken, siz nasıl sağduyulu davrandıysanız, bugün de aynı şekilde davranacaksınız. Çünkü söylüyorlar, 'şiddet olursa Barış ve Demokrasi Partisi kaybedecek', biz şiddeti tercih etmiyoruz. Barış ve Demokrasi Partisi'nin adına yakışır, barışa uygun bir şekilde Ağrı'da hareket edelim. Ağrı halkının bu konudaki birlikteliğinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum. Eğer bizden dolayı da Ağrı halkının, esnafının bir haksızlığı varsa partim adına, kendi adıma hepsinden özür diliyorum. Allah yardımcınız olsun."

Kalabalık grup konuşmaların ardından olaysız şekilde dağıldı.

Öte yandan, önceki gün sayımların yeniden yapılmaya başlanmasıyla güvenlik gerekçesiyle yaya ve araç trafiğine kapatılan Erzurum Caddesi'ndeki bariyerler kaldırılarak, yol yeniden trafiğe açıldı. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Sırrı Sakık Erzurum Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title