Haberler

Ağrı'da Teröristlere Ait Mühimmat Bulundu

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde öldürülen PKK teröristlerin bahçelerde gömdüğü mühimmat bulundu.

Ağrı Valiliğinden yapılan açıklamada, "16 Mart 2017 günü Doğubayazıt ilçemizde PKK/KCK örgüt mensupları Firaz kod adlı E.K. ile Bawer kod adlı İ.Ö. güvenlik güçlerimizle girdiği çatışma sonucu ölü olarak ele geçirilmişti. Emniyet görevlilerince olay sonrası yapılan çalışmalar neticesinde ölü olarak ele geçirilen örgüt mensuplarının Doğubayazıt'ta bazı ikametlerin bahçelerine mühimmat gömdüğü tespit edilmiştir. Belirlenen ikamet bahçelerinde yapılan kazı çalışmaları sonucu; 1 adet Kanas silahı ve kanas silahına ait dürbün ile 5 adet dolu şarjör, 2 adet Kaleşnikof silah ile silaha ait 10 adet şarjör ve fişekler, 1 adet MP5 silah ve bu silaha ait 1 adet dolu şarjör, 1 adet Lancer bomba atar ve 5 adet bomba atar mühimmatı, 5 adet El Bombası ile 4 adet el bombası maşası, 10 adet EYP (El Yapımı Patlayıcı) ve 24 adet EYP dış kabı, 4 adet tabanca ve tabancalara ait 5 adet şarjör ile fişekler, 1 adet av tüfeği ve bu tüfeğe ait fişekler, 1 adet ses-gaz tabancası ile 40 adet ses-gaz fişeği, 2 adet el bombası pimi, 9 adet fünye, 3 adet roket başlığı, 3 adet sevk fişeği, 1 adet el telsizi, 6 adet bantla birleştirilmiş kablo bağlantısı olan pil, 1 adet lazer ışık, 1 adet el yapımı kapsül, Silah mühimmat kılıfları, 1 adet dürbün, 1 adet dijital multi metre, 1 adet lehim teli, 1 adet ölçü aleti, 1 adet harbi, 2 adet cep bıçağı, 1 adet cam kesme elması, 1 adet araç kumandası ve 1 adet kafa lambası, 1 adet üzerinde EYP yapılması ile ilgili notlar tutulmuş ajanda, 1adet cep telefonu ve 1 adet dijital fotoğraf makinası, çok sayıda elektrik mühürleri,1 adet bant ve kalem ucu, çok sayıda kumanda pil, 1 adet üzerinde harcama listesi ile mühimmat listesi yazılı bloknot, 1 adet flash bellek, 1 adet hesap makinası, 3 adet kart okuyucu ve 26 adet CD, 1 adet kamuflaj kesesi, örgüt mensuplarına ait çok sayıda fotoğraf, 1 adet sözde örgüt kimliği, 3 adet farklı boyutlarda ajanda, 1 adet not defteri, 1 adet PKK/KCK ambleminin bulunduğu bez parçası, soykırım ve bir savaşın anatomisi isimli 2 adet kitap, 7 adet silah kullanım talimatları yazılı notlar, ele geçirilmiş olup, geniş kapsamlı tahkikata devam edilmektedir" denildi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ağrı PKK Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

16 Nisan 2024 Salı Yayın akışı! Bugün kanallarda ne var? Bugün hangi diziler var? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mart Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? WhatsApp uçtan uca şifreleme nedir, neden değişir? Uçtan uca şifreleme nasıl çalışır? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? 16 Nisan baraj doluluk seviyesi yüzde kaç? Süt fiyatları ne kadar oldu 2024? Çiğ süte zam geldi mi? KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title