Haberler

Ağrı'da 'Teröre Lanet' Yürüyüşü

Ağrı'nın Patnos ilçesinde görev yapan korucular öncülüğünde, terör örgütü PKK'ya lanet yürüyüşü düzenlendi.

Patnos ilçesinde görev yapan korucular ve çok sayıda vatandaş, "Teröre lanet" yürüyüşü kapsamında araçlarıyla İpekyolu Caddesi üzerinden Patnos Kaymakamlığına kadar konvoy eşliğinde geldiler. Kaymakamlık binası önünde terör saldırılarında hayatını kaybeden şehitler için saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okuyan korucular adına Korucubaşı Y.A. tarafından bir bildiri okundu. Son zamanlarda ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan bu alçak terör saldırılarını Patnos halkı olarak şiddetle kınadıklarını ifade eden Y.A., "İç ve dış mihrakların kontrolünde olan terör örgütleri, ülkemizin dirliğini, düzenini ve huzurunu asla bozamayacaklardır. Döktükleri kanın bedelini misliyle ödeyeceklerdir" dedi.

Sık sık "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan atan korucular, Patnos Kaymakamı Engin Yalçın'ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette konuşan İlçe Kaymakamı Engin Yalçın, "Sayın Cumhurbaşkanımızın terörle ilgili yaptığı seferberlik çağrısına uyarak bu yürüyüşü gerçekleştirdiğiniz ve vatanınıza, toprağınıza, bayrağınıza sahip çıktığınız için hepinize teşekkür ederim. Patnos halkının bu teröre karşı dik duruşu bizleri güçlendiriyor. Terör örgütü bu saatten sonra kendilerine buralarda sığınacak bir yer bulamayacaklar, sizin bu terör denen illet karşısında dik duruşunuz nedeniyle. Sizin bu yapmış olduğunuz protesto karşısında, terör örgütlerinin sizlerden, bizlerden ve devletimizden korkmalarını sağlamaktadır. Bu duruşunuzu aralıksız bir şekilde sürdürmenizi diliyorum. Yapmış olduğunuz güzel olaydan ötürü de hepinize şükranlarımı sunarak ayrı ayrı teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından korucular Türk bayraklarıyla süsledikleri arabalarıyla şehir merkezinde bir tur atarak görev yerleri olan köylerine geri döndüler. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İpekyolu Patnos Ağrı PKK Politika Güncel Haberler

title