Haberler

Ağrı'da "Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü" Yapıldı

2014 yılının "Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" ilan edilmesiyle Ağrı'da yürüyüş düzenlendi.

Ağrı Halk Sağlığı Müdürlüğünün koordinesinde Cumhuriyet Caddesi'nden başlayıp Vali Lütfi Yiğenoğlu Stadyumu'na kadar süren etkinliğe, Halk Sağlığı Müdürü Cesim Solhan, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Murat Demirkıran, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak ve vatandaşlar katıldı.

Solhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı olarak en büyük önceliklerinden birinin sağlıklı hareket olduğunu belirtti.

Gelecek yıl daha güzel planlarının olacağını vurgulayan Solhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile organize edecekleri programlar olduğunu söyledi.

Solhan, sağlıklı hareketin faydaları, amacı ve insanlara neler katacağı konusunda 2015 yılı içersinde halka destek çıkacaklarını bildirerek, "Yürüyüşe beklediğimizin altında katılım oldu. İnsanlarda halen yürüyüşün farkındalığını artıramadık. Sağlıklı yaşam dediğimiz şey sadece 3-5 dakika yürümek değil. Sağlıklı yaşam diyabet, tansiyon ve kanser hastalığı gibi birçok hastalığın önlenmesi için önemli bir şey. Amacımız yavaş yavaş bu farkındalığı artırmak. Bu bile bizim için büyük bir başarı diyebiliyoruz" ifadelerini kullandı. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Murat Demirkıran Solhan Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title