Haberler

Ağrı'da Oyların Sayımı Devam Ediyor

Güncelleme:

İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararı üzerine Ağrı'da dün başlanan 196 sandıktan 23'ünde oy sayımı tamamlandı.

İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nın kararı üzerine Ağrı'da dün başlanan 196 sandıktan 23'ünde oy sayımı tamamlandı.

Araç ve yaya trafiğine kapatılan Erzurum Caddesi'ndeki Adalet Sarayı'nda, oy sayımı devam ederken, BDP Ağrı Belediye Başkan adayı Sırrı Sakık, buraya gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Sakık, gazetecilere yaptığı açıklamada, bazı oy torbalarının yırtık olduğunu ileri sürdü. Adalet Sarayı önünde adalet beklediklerini belirten Sakık, şunları söyledi:

"Biz aslında dün alınan karar doğrultusunda ne yapılmak istendiğini çok açık ve net, ne yapılmak isteniyor onu paylaştık. Hayat bugün bizi teyit etti. Belirli sandıklarda oyların değiştirildiğine dair kurulda bulunan arkadaşlarımızda birebir tanıklık ettiler. 1125 nolu sandıkta daha önceki tutanaklar da bizim oylarımız 114'ken bu kez yapılan sayımda elimizdeki tutanaklardan konuşuyoruz, 4 oyumuzun olmadığını, 4 oyun AKP'ye yazıldığı, bağımsıza çıkan 4 oyun da ortadan kaybolduğunu gördük. Torbaların da bir bütün olarak sökülerek açık olduğunu biz resimleyip arkadaşlarımızla paylaştık."

Sakık, belediye başkan adayı olmasının tek sebebinin Ağrı'da çözüm sürecinin devamını sağlamak ve demokratik siyasetin hayat bulması olduğunu ifade etti.

Çevresindekilere sürekli sağduyu çağrısında bulunduklarını dile getiren Sakık, "Bugüne kadar bu kentte küçük bir şey olmasın diye gecemizi gündüzümüze kattık. Bu şehirde barışın, demokrasinin hukukunu oluşturmak için biz buralarda çırpındık. Hala çırpınıyoruz. Bütün arkadaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Biz şunu açık ve net olarak söylüyoruz. Değil bir belediye başkanlığı, 550 milletvekili bir damla kan etmez. Bir damla kanın akmaması için çaba gösteriyorsak, herkesinde bizim bu hassasiyetimize saygı göstermesi lazım. Halkın iradesine herkes saygılı olmalıdır" diye konuştu.

Sakık, bir gazetecinin şu ana kadar kaç sandıkta oy sayım işleminin yapıldığını sorması üzerine, 27 saattir sayım işleminin sürdüğünü belirterek, "Bu gidişle cumhurbaşkanlığı seçimleriyle Ağrı Belediye Başkanlığı seçimleri aynı gün açıklanacak" dedi. - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Sırrı Sakık Erzurum Ağrı Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

Vicdanra01t@facebook.com:

Yazıklar olsun sizin gibi vicdansızlara. 15 kez sayıldı BDP kazandı, tekrar tekrar sayıyorlar ki AKP kazanana kadar. Bitlis/Ahlat'da 4 kez sayıldı BDP aldı, 5. de AKP aldı ve BDP nin itirazı reddedildi ve bunun gibi en az 3 belediye daha var. Hiçbir kanal orada olan SIKI YÖNETİMİ yayınlamıyor. Elinizi vicdanınıza koyun Allah rızası için...

4
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title