Haberler

Ağrı'da Muhtarlara Mesleki ve Kişisel Gelişim Sertifikası

Ağrı Valisi Musa Işın, PKK'nın Kürt'ün en büyük düşmanı olduğunu belirterek, "Dürümlü mezrasında, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen katliamda 16 kişiyi öldürdüler. Mezradaki herkes de oylarını bunlara vermişti. Biz diyoruz ki 'PKK Kürtlere düşmandır', işte bunun için düşmandır. PKK Kürt'ün namusuna, canına, dinine, mukaddesatına ve malına düşmandır. Aklımızı kullanalım, onlara yem olmayalım." dedi.

Işın, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde muhtarlara yönelik düzenlenen mesleki ve kişisel gelişim semineri sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, ilçede çocukların terör örgütünce kandırılarak dağa götürüldüğünü ve bu nedenle yaşamlarından olduklarını ifade etti.

Vatandaşlardan, çocuklarını teröre yem etmemelerini, sahip çıkmalarını isteyen Işın, "Çocuklarınız büyüsünler, insan olsunlar, annelerinin, babalarının ellerinden öpsünler, onlar yarın yaşlandıklarında baksınlar. Ben bunu istiyorum. Diyadin'den, Doğubayazıt'tan ve bütün Ağrı'dan bunu istiyorum ama öyle bir kandırılmışız, beynimiz öyle bir şekilde yıkanmıştır ki ırkçılık adı altında, Kürtçülük adı altında çocuklarımız öldürülüyor. Malınız elinizden alınıyor. Esnafımız harca bağlanıyor. Doğru değil midir? Doğru değilse deyin ki doğru değil." diye konuştu.

"PKK 30 yıldır Kürtleri öldürüyor"

Işın, köylerde insanların huzur içinde yaşamasını, her yere devlet hizmetlerinin gelmesini istediklerini ama terör örgütünün tam tersine vatandaşın huzurunun bozulması, mağdur olması için çaba sarf ettiğini dile getirerek, "Bakın Cizre, Silopi, Yüksekova, Şırnak, Nusaybin'de sizin gibi insanların evlerine girdiler, bomba döşediler, talan ettiler, işgal ettiler, çocuklarını öldürdüler, camilerini yaktılar, Kuran'ları yaktılar." dedi.

Terör örgütünün Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında gerçekleştirdiği bombalı saldırıya işaret eden Işın, şöyle devam etti:

"Dürümlü mezrasında, PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen katliamda 16 kişiyi öldürdüler. Mezradaki herkes de oylarını bunlara vermişti. Biz diyoruz ki 'PKK Kürtlere düşmandır', işte bunun için düşmandır. PKK Kürt'ün namusuna, canına, dinine, mukaddesatına ve malına düşmandır. Aklımızı kullanalım, onlara yem olmayalım. Bunların peşinden gitmeyelim, bunlar hain, işbirlikçi, başkasının adına 30 yıldır Kürtleri öldürüyor. Devlet çok güçlüdür, her şeyi fark ediyor ve her şeyin farkındadır. Suç işleyenlerin yakasındadır. Bir yıldır Ağrı'da 350 kişi yakalanmıştır. Sizin çocuklarınızı kandırıp götürüyorlar ve sonra suç işletiyorlar. Bakın bazıları geldiler, teslim oldular, Diyadinli olanlar da vardı, biri 14 yaşında, biri 17 yaşında. Vallahi üzüldüm. Tutuklanmadıklarına da çok sevindim çünkü bunlar çocuk, kaldırmışlar götürmüşler. Sizin çocuklarınız ya 14 ya da 17 yaşında. Bunların zulmü arşa vardı. Diyadin artık terörle anılmasın, teröre destekçi bir ilçe görüntüsü vermesin ve teröristlerle yan yana olup fotoğraf çekilmesin. Başınız dik, alnınız açık bir şekilde Türkiye'nin her yerinde dolaşabilmelisiniz. Bunlara kim destek verirse, bunlara kim selam verirse hayatını karartır."

"Çocuklarınızı öldürenler sonra taziyenize geliyor"

Vali Işın, çocukları kandırarak dağa götürenlerin, ölümlerine yol açanlar olduğunu, artık bu gerçeğin ilçe halkınca görülmesi gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Diyadinliler bunu görün. Görmüyor musunuz? Ben istiyorum ki bir gün bir Diyadinli kalksın desin ki, 'çıkın gidin buradan.' Sizin çocuklarınızı dağa götürüp öldürenler sonra sizin taziyenize geliyorlar ve diyorlar ki 'başınız sağ olsun', siz de onlara 'ser çawa, ser sera (başım gözüm üstüne)' diyorsunuz. Böyle yapmayacaksınız. Şunu bilin ki sizin taziyenize gelenler, sizin çocuklarınızı öldürenlerdir. Siz celladınıza 'hoş geldiniz' diyorsunuz. Bunu demeyeceksiniz. Bu ister milletvekili olsun, ister il başkanı olsun, ister meclis üyesi olsun kim olursa olsun bunların hepsinin parmağı, izi sizin çocuğunuzun kanında vardır. Bir sefer de deyin, 'gelme kardeşim, gelme, benim çocuğum sizin yüzünüzden öldü.' Efendim, 'devlet öldürdü.' Devlet niye öldürsün ya? Devlet tabii ki suç işleyenin yakasına yapışır. Devlet kendisine silah doğrultanları öldürür. Benim çocuğum öldükten sonra devleti suçluyorsun, niye devletin suçluyorsun? Senin kimin adına hareket ettiğini herkes biliyor artık."

Kaynak: AA / Güncel

Diyadin Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title