Haberler

Ağrı'da Kar Yağışı ve Tipi

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır'da 11 köy, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde de 8 köy ve 10 mezrada ulaşım sağlanamıyor.

Doğu'da kış- Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır'da 11 köy, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde de 8 köy ve 10 mezrada ulaşım sağlanamıyorIĞDIR/AĞRI (AA) - Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili kar yağışı ve tipi nedeniyle Iğdır'da 11 köy, Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde de 8 köy ve 10 mezrada ulaşım sağlanamıyor.Alınan bilgiye göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Iğdır'da Dipsiz, Karanlık, Yaylacık, Sarıbulak, Kıznefer, Bostanlı, Osmanköy, Akoluk, Nahırkıran, Canderviş ve Korhan köyleriyle irtibat kesildi.İl Özel İdaresi ekipleri, kar kalınlığının yer yer 25 santimetreye ulaşması nedeniyle kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.Yol açma ekibinden Yaver Türkeli, gazetecilere yaptığı açıklamada, kapanan köy yollarını açmak için yoğun çaba gösterdiklerini söyledi.Gün boyu yolları açmak için çalışacaklarını vurgulayan Türkeli, "Kışın gelmesiyle kar yağışı da yoğun bir şekilde sürüyor. Bugün de bazı köylerimizin yolları kapalı. Ekip halinde durmaksızın köy yollarını açmak için uğraşıyoruz" dedi.İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş da karla mücadele kapsamında tüm hazırlıkların yapıldığını dile getirdi.Herhangi bir yol kapanması durumunda ekiplerin hazır bekletildiğini vurgulayan Akkuş, bugün için 5 yol açma ekibi ve 3 greyderle köy yollarını açmak için çalıştıklarını kaydetti.- AğrıTaşlıçay'da kar ve tipi nedeniyle 8 köy ve 10 mezrada ulaşım sağlanamıyor.Yetkililer, buzlanma, don ve ulaşımda yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyararak, uzun yola çıkacak sürücüleri de araçlarında çekme halatı ve zincir bulundurmaları yönünde uyardı.Karla mücadele ekiplerinin kapalı köy yollarında kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaşması nedeniyle yol açma çalışmaları devam ediyor.Vatandaşlardan Nihat Güneş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kışın başladığını ve yolların sürekli tipi nedeniyle kapandığını söyledi.Yolların açılması gerektiğini belirten Güneş, "Samanyolu köyü sakinleri şimdi mahsur kaldı. Buradan köyümüze yürüyerek devam edeceğiz" diye konuştu. - Yoğun tipi ve kar yağışı olan köylerden detay- Yolda kalmış araçlardan detay- Vatandaşlardan Nihat Güneş'in konuşması

Kaynak: AA / Güncel

Doğu Anadolu Bölgesi Iğdır Ağrı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title