Haberler

Ağrı'da Kalbi Delik Bebeğin Ölümünde İhmal İddiası

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, 2 aylık kalbi delik bebeğin Erzurum'da bir hastaneye sevki için ambulans verilmediği iddiasına ilişkin adli ve idari soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Doğubayazıt Kaymakamlığından yapılan açıklamada, ilçede yaşayan Hülya ve Recep Erdoğdu çiftinin kalbi delik olan 2 aylık bebekleri Yusuf Sena Erdoğdu'nun, Doğubayazıt'ta kaldırıldığı hastaneden Erzurum'daki bir hastaneye sevki için ambulans verilmediği yönünde iddialar bulunduğu hatırlatıldı.

Bebeğin, daha önce morarma şikayetiyle Doğubayazıt'taki özel bir tıp merkezinin acil servisine getirildiği aktarılan açıklamada, bunun ardından 112 Acil Komuta Merkezi aracılığı ile ambulansla Iğdır'daki özel bir hastanenin yeni doğan yoğun bakım servisine sevk edildiği belirtildi.

Söz konusu özel hastanede 3-4 günlük tedavi sonrası gelişen komplikasyon üzerine bebeğin Iğdır Devlet Hastanesine gönderildiği duyurulan açıklamada, Yusuf Sena'nın burada 4 gün süren tedavisinin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölümüne sevkinin kararlaştırıldığı ifade edildi.

Yusuf Sena bebeğin, 13 Ekim tarihinde ailesi tarafından Iğdır'dan Erzurum'a götürülürken yolda tekrar morarması nedeniyle Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne getirildiği bilgisi verilen açıklamada, müdahalelere rağmen kurtarılamadığı kaydedildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Konu ile ilgili olarak gerekli adli ve idari soruşturmalar başlatılmış olup Kaymakamlığımızca olayın tüm yönleri ile aydınlığa kavuşması amacıyla Sağlık Bakanlığından müfettiş talebinde bulunulmuştur. Hayatını kaybeden Yusuf Sena Erdoğdu bebeğe rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı diliyor, kayıpları nedeniyle yaşadığımız derin üzüntüyü ifade etmek istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Erzurum Iğdır Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title