Haberler

Ağrı'da "İslam'da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar" Konferansı

Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından “İslam’da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar” konulu konferans düzenlendi.

Ağrı İl Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından "İslam'da Kadının Yeri ve Mülteci Kadınlar" konulu konferans düzenlendi.

Ağrı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nde düzenlenen konferansa Ankara İl Müftü Yardımcısı Ayten Koç konuşmacı olarak katıldı. İstiklal Marşı ve Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan konferansın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü İbrahim Gemici, Türkçe ve Kürtçe selam verip, insanlığın vicdani yönden büyük yaralar aldığını belirterek; "Kadın İslam uğruna ilk şehit olan, Hz. Peygambere ilk inanan kişidir. Mübarek bir varlık. Vefalı, cefalı, ama o kadın bugün eziliyor. O kadın bugün hor görülüyor. O kadın bugün çeşitli adlar altında öz evladının gözleri önünde öldürülüyor, bıçak darbeleri yiyor, kurşun yağmuruna tutuluyor. İslam'da kadının gerçek manada layık olduğu yere gelebilmesi için reçete Kur'an-ı Kerim'i anlamak ve Hz. Peygamberin sünnetini uygulamaktır" dedi.

Ağrı Valisi Musa Işın'ın eşi Tuba Işın ise, Kürtçe bilmediğini; ancak ileriki zamanda en azından birkaç kelime öğrenip Kürtçe selam vereceğinin sözünü verdi. Kadına şiddetin insanlığa ihanet olduğunu ifade eden Tuba Işın, "Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, bir komşu, bir arkadaş olan kadın hepsinden önce insandır. İnsan da eşrefi mahlüktur. Yaratılmışların en şereflisidir. Kadına kalkmış her el, tüm insanlığa kalkmış demektir. Bir insanı katletmek tüm insanlığı katletmek gibidir. Sırf çaresiz olduğu için ve sırf güçsüz olduğu için öldürülen her kadınla birlikte tüm insanlık da katledilmiş gibidir. Toplum olarak bu vahşetle mücadele etmeliyiz. Yaşanan olayların temel kaynağı eğitim ve bilinçlendirme eksikliğidir. Bu yüzden çocuklarımızı pozitif düşünce ve adalet duygusuyla büyütmeliyiz. Burada anne olarak bizlere çok iş düşmektedir. Özellikle kız çocuklarımızı okutmalı ve cehaletten kurtarmalıyız. Biz kızlarımızı cehaletten kurtardığımız ortamdan; kadınlara yapılan şiddeti ve ayrımcılığı da kaldırabiliriz. Ağrı'ya yeni geldik. Ancak bu konu temel kaynak olarak gözümüze çarpmaktadır. Sizlere söz veriyorum Ağrı ili çerçevesinde bu konuyla mücadele edeceğim. Sayın Valimiz ile beraber özellikle kız çocuklarımızın okutulması ve eğitilmesinde tüm gayretimizi ve çabamızı sizlerin de desteğiyle göstereceğimize huzurunuzda söz veriyorum" dedi.

Sinevizyon gösterisi ile devam eden konferans, konuşmacı Ayten Koç'a hediye takdiminden sonra sona erdi. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ayten Koç Müftü Ağrı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
title