Haberler

Ağrı'da Hdp'nin Seçim Broşürlerine El Koyma Kararı

Ağrı Sulh Ceza Hakimliği, HDP'nin seçim için hazırladığı broşürlerde "Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet" suçu işlendiği gerekçesiyle söz konusu broşürlere el konulmasına karar verdi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca HDP'nin seçim broşürlerinde, 3713 Sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7. maddesi 2. fıkrasında düzenlenen "terör örgütünün; cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek veya övecek ya da bu yöntemlere başvurmayı teşvik edecek şekilde propagandasını yapma" suçu işlendiği iddiasıyla soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında başsavcılığın başvurusu üzerine Ağrı Sulh Ceza Hakimliği, Basın Kanunu uyarınca suça konu broşürlere el konulmasını kararlaştırıldı.

Karara, HDP Ağrı İl Örgütü avukat Olcay Öztürk aracılığıyla itiraz etti.

Patnos Sulh Ceza Hakimliğine itiraz dilekçesi veren Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, söz konusu seçim broşürlerinin HDP Genel Merkezince hazırlatıldığını ve tüm Türkiye'ye yönelik seçim vaatlerini ve ilkelerini içerdiğini belirterek, bu nedenle söz konusu kararın haksız ve hukuka aykırı olduğunu savundu.

El konulan broşürlerdeki ifadeler

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında el konulmasına karar verilen broşürlerde şu ifadeler yer alıyor:

"Büyük halkların farklılıklarıyla birlikte kendi iradesi ile yaşamasından yanayız. Doğrudan demokrasiye inanıyoruz. Kendimizi de kentimizi de ülkemizi de yönetmek istiyoruz. Yetkinin merkezde, tek kişide toplatılmasına karşı, yerel demokrasiyi, yerel yönetimlerin güçlendirilmesini, yerinden yönetimi, yani öz yönetimi savunuyoruz. Valimizi, kaymakamımızı kendimiz seçmek istiyoruz. Bunun için bir kez daha inadına HDP."

Kaynak: AA / Yerel

Halkların Demokratik Partisi Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title