Haberler

Ağrı'da Etkili Kar Yağışı Ulaşımı Aksattı

Ağrı (AA) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı-İran kara yolunda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Ağrı (AA) - Kar yağışı ve tipi nedeniyle Ağrı- İran kara yolunda çok sayıda araç mahsur kaldı.

Kentte üç gündür etkili olan ve sabah saatlerinden beri aralıksız yağan kar, özellikle Doğubayazıt ilçe giriş ve çıkışında etkili oluyor.

Tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 10 metreye kadar düştüğü Doğubayazıt-Gürbulak arasında yoldan çıkan bir çok tır, çekici ve vinç yardımıyla kurtarıldı.

Telçeker Köyünün İran yoluna bağlantı noktasında lastiği patlayan traktör sürücüsünün imdadına aynı köyden başka bir sürücü yetişti.

Öte yandan, yoğun kar yağışının devam etmesi nedeniyle Ağrı-İran yolunun Doğubayazıt-Çaldıran kavşağındaki dinlenme tesislerinde konaklayan tır sürücüleri, günlerdir yollarda olduklarını belirtti.

İran'dan Mersin'e doğru yola çıktığını kaydeden tır sürücüsü Turan Özcan, "Dünden beri bu tesisteyim. Hamdolsun bu tesis çok güzel, ihtiyaçlarımızı rahatlıkla karşılayabiliyoruz. Yollarda kalan arkadaşlarımıza ise jandarma ekipleri ve buradan diğer sürücü arkadaşlarımız yiyecek gönderiyor. Yakıtı eksik olan arkadaşlarımıza da mazot göndererek birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz." dedi.

Gürbulak Sınır Kapısı'na gitmek üzere yola çıkan tır şoförleri de Doğubayazıt çıkışındaki tesislere sığındı. Kar yağışının sürdüğü bölgede karayolları ekipleri de kar küreme ve tuzlama çalışmalarına devam ediyor.

Ekipler, zincir ve çekme halatı olmadan araçların yola çıkmamaları konusunda sürücüleri uyarıyor.

Kaynak: AA / Güncel

İran Ağrı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title