Haberler

Ağrı'da Elektrik Sorunu Çözülüyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Adayı Abdullah Atalay, Ağrı merkez ve ilçelerinde yaşanan elektrik sorununun en kısa sürede çözüleceği müjdesini verdi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Ağrı Milletvekili Adayı Abdullah Atalay, Ağrı merkez ve ilçelerinde yaşanan elektrik sorununun en kısa sürede çözüleceği müjdesini verdi.

Yıllardır enerji sektöründe büyük başarılara imza atan, son olarak İstanbul'da BEDAŞ'ta genel müdürlük görevinden istifa ederek Ağrı'da milletvekili adayı olan Abdullah Atalay, Ağrı il merkezi ve ilçelerinde yaşanan elektrik problemini çözmek için yoğun çalışma başlattı. Bir dizi ziyaret ve seçim çalışmaları için Ağrı'ya gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a Ağrı'daki sorunları aktaran Abdullah Atalay, birçok müjdeyi art arda aldı.

"3 İLÇEYE TRAFO MERKEZİ KURULUYOR"

Tutak, Diyadin ve Eleşkirt ilçelerine trafo merkezi yapılacağı müjdesini veren Abdullah Atalay, bu ilçelerin 2016 programına alındığı ve yapılacak olan bir yıllık çalışmayla 3 ilçede elektrik sorununun çözüleceğini söyledi. Trafo merkezlerinin 3 ilçeye yapılmasının önemine vurgu yapan Atalay "Enerji Bakanımız Sayın Taner Yıldız, ben ve diğer milletvekili adayı arkadaşlarımın taleplerini dinleyerek, gerekli talimatları verdiler. Bu 3 ilçemiz 2016 programına alındılar. Trafo merkezlerinin kurulması ile Ağrı rahat bir nefes alacak ve enerji sorunu inşallah çözülmüş olacaktır" dedi.

"DOĞALGAZDA SONA GELİNDİ"

Doğalgazın Ağrı'ya getirilmesi için 3 defa ihale yapıldığını ancak kimsenin bu ihalelere katılmadığını belirten AK Parti Milletvekili Adayı Abdullah Atalay, hükümetin adeta Ağrı için özel kanun maddesi çıkarttığını söyledi. İl genel meclisinin alacağı karar sonrası doğalgazla ile ilgili çalışmaların başlayacağını ifade eden Atalay, "Daha önce ihaleye çıkarılan ancak taliplinin olmaması nedeni ile sürekli ertelenen doğalgaz sorunu artık çözülüyor. İnşallah il özel idaresi ve il genel meclisimiz Ağrı için hayati önem taşıyan sorunlardan biri olan doğalgaz için gerekli sorumluluğu alarak, işlemleri yapacaktır. Kış mevsiminin oldukça uzun geçtiği ilimizde bu problemi de en kısa sürede ortadan kaldırmış olacağız" diye konuştu.

"İL VE İLÇE MERKEZLERİNDE TÜM ŞEBEKELER YENİLENECEK"

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın son olarak Ağrı il ve ilçe merkezlerindeki tüm şebekenin yenilenme talimatını verdiğini kaydeden Abdullah Atalay, "Sayın Bakanımız Taner Yıldız; ARAS ve TEDAŞ yetkilileri ile görüşerek Ağrı merkez ve ilçelerinde tüm şebekelerin yenilenmesi talimatını verdi. İnşallah Ağrı bu şebekelerin yenilenmesi ile enerji problemini büyük ölçüde bitirmiş olacak" şeklinde konuştu. - AĞRI

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Abdullah Atalay Taner Yıldız Ak Parti Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title