Haberler

Ağrı'da Çilek Projesi

Güncelleme:

Ağrı'da hayata geçirilen "Yoksul Çiftçilere Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi" Projesi kapsamında ekimi yapılan organik çileğin hasadı devam ediyor.

Ağrı'da hayata geçirilen "Yoksul Çiftçilere Çilek Yetiştiriciliği Eğitimi" Projesi kapsamında ekimi yapılan organik çileğin hasadı devam ediyor.

Ozanlar köyünde çilek hasadı yapan çiftçileri ziyaret eden Ağrı Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, alternatif ürün yetiştiriciliği kapsamında 2010 yılından bu yana Ağrı'da çilek üretimi için çalışma yaptıklarını söyledi.

Kentte bu yıl çilek ekimi yapan çiftçilere makine ve ekipman desteğinde bulunduklarını belirten Aydemir, "Ağrı Ziraat Odası olarak SODES'e sunduğumuz proje kabul edildi. Bu anlamda 8 çiftçiye makine ve ekipman desteği, 350 çiftçiye de çilek ekimi konusunda eğitim verdik. Ağustos ayından beri çilek hasadı devam ediyor. Türkiye genelinde şu anda çilek hasadı bir tek Ağrı'da yapılıyor. Dolaysıyla Türkiye'nin sonbahardaki çilek ihtiyacı Ağrı'dan karşılanmış olacak" dedi.

Aydemir, kentte 20 dekarlık alanda çilek ekimi yapıldığını, çiftçilerin de verimden memnun olduğunu bildirerek, şunları kaydetti:

"Bu projeyle Ağrı'ya arpa ve buğdaya alternatif bir ürün yetiştirmeyi amaçlamıştık. Bu anlamda başarıya ulaştığımıza inanıyorum. Gördüğünüz gibi Ağrı'da çilek yetişti ve hasadına başlandı. Amacımız tarım alanında arpa, buğday, şeker pancarı şehri olmaktan çıkıp, alternatif ürünlere yönelmek. En karlı ürünlerden biri olduğu için çileği seçtik. Arpanın kilosu 50 kuruş, çileğin kilosu 5 lira. Dolayısıyla arada uçurum fark var. Çiftçiler bizden çilekle ilgili her konuda bilgi ve imkanlar ölçüsünde ekipman desteği alabilirler. Oda olarak bu konuda profesyonelleştik. Niyetimiz odur ki arpa, buğday ve şeker pancarı yetiştirilen şehrimizin çileğin, elmanın, domatesin, cevizin şehri olması." - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title