Haberler

Ağrı'da "Bölgesel Sorunlar ve Sorumluluklarımız" Konferansı

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şubesince Ağrı'da "Bölgesel Sorunlar ve Sorumluluklarımız" konferansı gerçekleşti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Ağrı Şubesince Ağrı'da "Bölgesel Sorunlar ve Sorumluluklarımız" konferansı gerçekleşti.

Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, İslam dünyasında yaşayan birçok Müslüman'ın sıkıntı yaşadığını söyledi.

"İslamı seçtikleri için müslüman oldukları için sıkıntı yaşıyorlar" diyen Sönmez, "Kimisi Arakan'da Budistler tarafından palalarla kesiliyor. Kimilerinin üzerinden bombalar yağıyor. Kimilerinin çocukları küçük yaşta tutulup işkence ediliyor. Küçük yaşta kız çocukları alınıp tecavüz ediliyor. Suriye'de birçok yerde içerisinde binlerce insanın öldüğü hapishaneler zindanlar söz konusu" dedi.

Sönmez, şunları söyledi:

"Sadece örtülü, sakallı olduğu için Avrupa'da zaten azınlıkta olan Müslüman topluluklar Avrupalıların 'sen teröristsin' yaftalarının arkasında 'hayır biz terörist değiliz' savunması yapmak ve kendini anlatmaya çalışmakla meşgul. Biz Ortadoğu'nun tamda orta yerindeyiz. Bir taraftan kendi halimize baktığımız zaman, kendi içimizde neredeyse yüzyıldan fazladır yaşadığımız kimlik problemleri ve bu problemlerin getirdiği birçok artı problemler ve bunu arasında hem kendi problemlerimizi gidermeye çalışırken hemde bir taraftan dünyanın dört bir tarafındaki kardeşlerimizin problemlerini gidermeye çalışıyoruz. Batılılar bize 'İHH niye sadece yardımla uğraşmıyor' diyor. Bize bunu söyleyenler, sivil toplumculuğunda yanında incir verir. Okul açıyorsa okulun içine kilise kurar. Hastane kuruyorsa içine kilise açar. Ama siz gidip kendi kimliğinizi belli eden bir çalışma yaptığınızda ki biz gayri müslimlere bile yardım ettiğimizde bile bir karşılık bekleyerek asla yardım yapmayız. Biz Müslümanlar kendi vakıf dernekçiliğimizi kendi referanslarımıza, kurallarımıza  ve değerlerimize göre gerçekleştiriyoruz. Kendi toplumumuzun kabulüne göre gerçekleştiriyoruz. İHH'nın iş yapma bicimi kendi dediği gibi olacak."

Kaynak: AA / Yerel

Gülden Sönmez Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title