Haberler

Ağrı'da Belediye Başkanlığı Seçimine Doğru

AK Parti Genel Sekreteri İpek: "Temiz, düzgün, Ağrı'daki halk iradesinin sandığa iyi bir şekilde yansıması için burada AK Parti olarak gayret ediyoruz.

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Temiz, düzgün, Ağrı'daki halk iradesinin sandığa iyi bir şekilde yansıması için burada AK Parti olarak gayret ediyoruz. Herkesin buna gayret etmesi gerekiyor. Seçimi germemeleri lazım" dedi.

İpek, partisinin Ağrı il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, yoğun ve coşkulu bir miting gerçekleştirdiklerini belirterek, itiraz üzerine yenilenen seçimlerin Ağrı'ya hayırlı, uğurlu olmasını temenni etti.

Ağrı, Yalova ve bazı ilçelerde seçim çalışmalarının soğuk kanlı şekilde, güzel gittiğini anlatan İpek, "Dün mitingimiz devam ederken, anlaşılan yönlendirilmiş, planlanmış bir kısım genç, 150 kişi arka taraftan miting alanına doğru sloganlar falan atanlar oldu. Onlar demokrasiyi, henüz tanımını dahi anlayamamış hem onlar hem de onları yönlendirenler anlayamamış. Seçimi ve amacını, sonucunun, neye yaradığını anlayamamış insanların yaptığı bir faaliyetti. Orada mitingde bulunan Ağrı halkı, gayet soğuk kanlı davranarak onlara hiç cevap vermedi ve mitingimiz güzel bir şekilde sonuçlandı" şeklinde konuştu.

Oyların 15 kez sayıldığı iddiaları

İpek, oyların 15 kez sayıldığı yönündeki iddiaların kesinlikle doğru olmadığını belirterek, "İtiraz üzerine seçim iptal edilmiştir. 196 sandığın tamamı dahi sayılmamıştır. Seçimlerin yeniden yapılması inşallah hayra vesile olacaktır. Birçok konunun Ağrı'da konuşulmasına vesile olmuştur" dedi.

Seçimi bir demokratik katılım olarak gördüklerini vurgulayan İpek, "Temiz, düzgün, Ağrı'daki halk iradesinin sandığa iyi bir şekilde yansıması için burada AK Parti olarak gayret ediyoruz. Herkesin buna gayret etmesi gerekiyor. Seçimi germemeleri lazım" ifadelerini kullandı.

Kardeş belediye uygulaması kapsamında İstanbul, Erzurum, Ankara büyükşehir belediyeleri, Bağcılar ve Bursa Yıldırım belediyeleri tarafından Ağrı'ya çok önemli yatırımlar yapılacağını vurgulayan İpek, taşkınlıklara ve seçimi birilerinin germesine izin vermeyeceklerini belirtti.

İpek, "Birçok dezenformasyon, özellikle rakiplerimiz 'sandıklar 15 kez sayıldı' diyor, bu mümkün değil. İtiraz edildikten sonra 196 sandık bir kere bile sayılmadı. 24'üncü sandığa geldiğinde o yırtık çuvallardan sonra sayım durdurulmuştur" diye konuştu.

Bir gazetecinin, "Seçim torbaları polis koruması altındadır. Torbaların yırtılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı mı" yönündeki soruyu İpek, şöyle yanıtladı:

"Bununla ilgili seçim kurulu başkanına sormamız lazım. Tabii bu torba kime emanet edildiyse sorumlusu odur. Torbayı teslim ettikten sonra mı, etmeden mi bunlar gerçekleştirildi? Bu seçim kurulu başkanının sorumluluğunda olan bir husustur. Biz de kendilerine soralım çünkü dikkat edin, buradaki seçimin yenilenmesi aynen bu şekilde gerçekleşmiştir. AK Parti ilk sayımda geridedir ama itiraz edilmiştir oylar sayılmaya başlanmıştır. 24'üncü sandığa gelindiğinde eğer 196 sandığın tamamı sayılsaydı AK Parti açık ara çok önde olacaktı ama 24'üncü sandığa gelip burada AK Parti öne geçtiğinde birden bire ortaya yırtık bir çuval çıkmıştır. Bunu şimdi acaba biri provoke etmek için mi yaptı, sayımı durdurmak için mi yaptı? Bunu bilmiyoruz ama biz seçimlerin yenilenmesi kararını verdikten sonra o karara Yüksek Seçim Kurulu'na itiraz etmedik. Yeniden yarışmak ve seçimlerin daha sağlıklı kimsenin kafasında hiçbir soru işareti olmaması için seçimler yenilensin, biz de yeniliğe varız."

"Bir soruşturma yapılmadığı bilgisi bize geldi. BDP'de bir suç duyurusu yapmamış" diyen İpek, "Konuyla ilgili gerekli soruşturmayı inşallah yapacaklardır ama şimdi yapacağımız iş seçimleri sağlıklı, düzgün, özellikle evlerde bulunan seçmenimizin tamamının sandığa gitmesi, vatandaşımızın iradesi Ağrı için çok önemli. Türkiye bu seçimi gözlemliyor. Bu seçimin sağlıklı, düzgün, güvenlik içinde huzur içinde gerçekleştirmek aslında Ağrı'nın Türkiye'ye vereceği bir fotoğraf olacak" şeklinde konuştu.

"Bu bir mizansenin, oyunun bir parçası olabilir"

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da aynı soru üzerine şunları söyledi:

"Bu yırtık çuval olayı sandık esnasında yok, daha sonra da yok. Sayımlar başlandığı andan itibaren 24. sandığa geldiğimizde, AK Parti farkı kapatıp, 6 oy öne geçiyor. Bu sayımlar devam etse AK Parti açık farkla bu seçimin kazananı olacak. Çok açık ve net. Onu gördüler. O an itibarıyla yırtık çuval çıktı ortaya. BDP kendisi yırtık çuvalı ortaya koydu ve bu yırtık çuvalı gerekçe göstererek, seçimin iptalini istedi. Madem böyle bir yırtık çuval varsa madem BDP bundan şüphe duyuyorsa aslında BDP'nin suç duyurusunda bulunması gerekmez miydi? Çünkü yırtık çuvalı kendileri ortaya çıkardı. Bu bir mizansenin, oyunun bir parçası olabilir. Bilemiyoruz. Madem böyle bir yırtık çuval daha önce yoktu, ne zaman ortaya çıkıyor AK Parti öne geçtikten sonra."

Aydın, bu yırtık çuvalı gerekçe göstererek, seçim iptalini BDP'nin istediğine işaret ederek, "Biz de Ağrı'nın huzurunu, birliğini, kardeşliğini düşündüğümüz için hiç kimsenin burnu kanamasın arzusunda olduğumuz biz buna itiraz etmedik. Madem öyle hodri meydan. İnsanlar özgür iradesini ortaya koysun, bir kez daha seçim olsun ve Ağrı halkı cevabını versin dedik. Yırtık çuvalı ortaya çıkaran BDP aynı zamanda suç duyurusunda da bulunmuyor. Ta ki AK Parti'nin öne geçtiğini görerek, bu çuvalı ortaya çıkarıyor ve bunu gerekçe göstererek, seçimi iptal ettiriyor" diye konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingde önemli mesajlar verdiği belirten Aydın, üç kez ihalesi yapılmasına rağmen ihalesi ve dağıtımı yapılamayan doğalgazın belediye veya il özel idaresi eliyle yani kamu aracılığıyla dağıtımının yapılarak, vatandaşın doğalgaza kavuşturulacağını vurguladı.

Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"İkinci husus ise elektrik borçlarından gecikme faizlerinden Ağrılı kardeşlerimizin talebi vardı. Ağrı'nın ile diğer illeri de kapsayacak şekilde 8 ilde de 31 Temmuz'a kadar müracaat etmeleri halinde ana paralarını ödemeleri halinde bu gecikme faizi uygulanmayacak. Geçmişe dönük borçlara ilişkin olarak faiz affı getirilmiş oldu. Bu da Ağrılı'nın talebi üzerine oldu." - Ağrı

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Aydın Haluk İpek Ak Parti Ağrı Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title