Haberler

Ağrı'da Aile ve Aile içi Şiddet Konferansı Düzenlendi

Güncelleme:

Uzm. Psikolog Mehmet Emin KIZGIN Aile ve Aile içi Şiddet'in insanlar üzerindeki etkilerini ve bu şiddetin en aza indirmenin insanlara daha merhametli bir şekilde yaklaşmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Birlik Vakfı Ağrı Şubesi, Genç Birlik Ağrı Şubesi, Ağrı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, İl Sağlık Müdürlüğü ve Ağrı Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği içerisinde Uzm. Psikolog Mehmet Emin KIZGIN "Aile ve Ailede Şiddet" konulu konferans düzenlendi.

Ağrı Halk Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen programda Uzm. Psikolog Mehmet Emin KIZGIN Aile ve Aile içi Şiddet'in insanlar üzerindeki etkilerini ve bu şiddetin en aza indirmenin insanlara daha merhametli bir şekilde yaklaşmaları hakkında detaylı bilgiler verdi.

Konuşmasına şöyle devam eden KIZGIN: Kadına şiddet aile içinde meydana gelen, cinsiyete dayalı, kadın üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan tehdit, dayatma, kontrol içeren; psikolojik, cinsel, ekonomik, fiziksel zararla sonuçlanan, kadının insan haklarını ihlal eden her türlü eylemdir.

Bir başka deyişle, kadınların aile içinde ya da sevgililik ilişkileri içinde yaşadıkları dayak, yaralanma, tecavüz, tehdit, dayatma, zorlama, baskı, hakaret ve aşağılanma sırf "özel alan"da, yani kişiler arası ilişkilerde yaşandığı için toplumsal bir sorun olarak kabul edilmemektedir.

Aile içinde kadına yönelik şiddet, bireysel nedenlerden öte daha genel sistemlerle açıklanabilecek bir olgudur. Aile içi şiddet cinsiyet kökenlidir; yani temelini cinsiyetlerin toplumsal hayattaki eksik ve kusurlu yapılanışından alır. Buna göre erkeğin uyguladığı şiddete neden olan, erkeğin kadından daha üstün ve kadın üzerinde baskı kurmasının doğal bir hak olduğuna inanılmasıdır dedi.

Düzenlenen Programa; Ağrı Vali Yardımcıları Taner Tengir ve Murat Irgatoğlu, Ağrı Birlik Vakfı Başkanı Metin Kılıç, Ağrı Genç Birlik Başkanı Mehmet İstemihan, Ağrı Ak Parti İl Başkanı Abdurrahman Çetin, İl Sağlık Müdürü Dr.Fikriye Tekin, Ağrı Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı OP. DR. Yusuf Atakan Baltrak, Halk Sağlılığı Müdürü Cesim Solhan, Aile Sosyal Politikalar Müdürü İsmail Kılıç, Ağrı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Zeki Çelik, Ağrı Gazeteciler Cemiyet Başkanı Aleattin Aslan, Ağrı Anadolu Basın Yayın Birliği Başkanı Ali Rıza Aydemir, Kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Program Sonunda; Ağrı Birlik Vakfı Başkanı Metin KILIÇ Uzman Psikolog Mehmet Emin KIZGIN'a Plaket takdim etti ve bu tür konuşmaların daha çok olacağını ve Birlik Vakfı Ağrı Şubesi olarak tüm katılanlara şükranlarımızı sunarız dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İl Sağlık Müdürlüğü Metin Kılıç Ağrı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title