Haberler

Ağrı Belediyesinin Ramazan Etkinlikleri Devam Ediyor

Güncelleme:

Ağrı belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü Ramazan ayı boyunca başlatmış olduğu etkinlikler devam ediyor.

Ağrı Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü bünyesinde olan Sema kültür merkezi ramazan ayı boyunca iftardan sonra başlatmış olduğu, tiyatro, sinema, Dengbej, İlahi programları devam ediyor.

Newroz alanında düzenlenen iftar programlarının en önemli ayaklarından birisi ise iftar sonrası düzenlenen sanatsal programlar oluşturuyor. İftar sonrası yurttaşlar için dengbejlik divanı, Sinema gösterimi, Tiyatro ve İlahi programları düzenleniyor. Sema Kültür Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Dengbej Evi'nde dengbejliği icra eden dengbejler yurttaşlara dengbejliğin tarihi ve önemi hakkında bilgiler vererek dengbejliğin önemine dikkat çekiyor. Kürt sözlü edebiyatında yüzyıllardan beri süregelen bir geleneği icra eden dengbejler, ezgiler eşliğinde aktardıkları klamlarla kimi zaman ihaneti, kimi zaman kavgayı kimi zaman ise büyük destanları haykırıyor.

'Dengbéjler bizim geçmişimizdir'

İftarda yurttaşlar ile birlikte iftarını açıp daha sonra etkinliklere katılan Ağrı belediyesi eş başkan yardımcısı Halef Keklik, Ramazan ayı boyunca kültürel etkinlikler düzenleyerek halkın bu konudaki ihtiyaçlarına cevap olmaya çalıştıklarını söyledi. Keklik,"İftarımızı iftar çadırında 7'den 70'e halkımız ile birlikte açıyoruz. Halkımızı soframızda ağırlamaya çalışıyoruz. Kültür ve Sosyal işler müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu etkinlikler ile halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Dengbéjlerimizin söyledikleri klamlar ile kültürümüzü yaşatmaya çalışıyoruz. Seydalarımız burada halkımıza dini konularda vaaz veriyorlar. İlahiler söylüyorlar. Kültürel fa illetleri Ağrımızda yaşatmak bizi mutlu ediyor. Bu vesile ile bütün İslam alemin ramazan ayı barış, kardeşlik ve özgürlük getirmesi dileği ile kutluyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nevruz Bayramı Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title