Haberler

Ağrı Belediyesi Trilyonluk Projeyi Tamamladı

Güncelleme:

Ağrı belediyesi çalışmalarına devem ediyor. Belediye eş başkanları tarafından başlatılan çalışmalardan biri olan yeni mezbahana projesi tamamlandı.

Belediyenin tüm koşullarını değerlendirerek halka daha iyi ve sağlıklı hizmet götürmeyi hedefleyen Eş başkan Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay, Ağrı da sorun olan sağlıklı et sıkıntısını da giderdiler. Ağrı'da herhangi bir mezbahane'nin olmamasından dolayı kasaplar et kesimini sağlıklı olmayan koşullarda yapmasına son veriliyor. Halkın bu yönde taleplerini değerlendiren Eş başkanlar trilyonluk bir mezbahane projesini başlattılar. Projenin onayından sonra Tarım, Gıda ve Hayvancılık bakanlığın tüm standartlarına uygun mezbahane tamamlandı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Ağrı belediyesi Veteriner müdürü Edibe Demircan,"Kasapların büyük ve küçük baş hayvanların teknik ve hijyenik şartlarda uygun tesislerde kesilmesi, kasaplık hayvanlardan elde edilecek etler ve sakatatların veteriner hekim tarafından muayenesi gerekmektedir. Yine büyük ve küçük baş hayvanların kesimi teknik ve hijyenik şartlarda üretmesi, soğutulması, muhafıza edilmesi ve parçalanıp dağıtılması hedeflenmektedir" dedi.

Yapılan yeni mezbahane projesi ile etlerin çok sağlıklı kesilip şehirdeki kasap ve marketlere dağıtılacağını vurgulayan Demircan,"Etlerin kasap ve market esnaflarına nakil termokingli soğuk hava sistemi ile donatılmış son teknoloji et taşıma aracı ile sağlanacaktır. Mezbahanemiz'de 5 kasap 5 yardımcı personel bir veteriner hekim ve bir şoför görev yapacaktır. Yeni yapılan mezbahane Ağrı halkın ihtiyacına uygun kapasitede" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mukaddes Kubilay Sırrı Sakık Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title