Haberler

Ağrı Belediyesi Hayvan Borsasını Hizmete Açtı

Güncelleme:

Hasan Arslan, Hayvan Borsasının, Hayrettin Atmaca Bulvarının açılışını yaparak, Biyogaz tesisler ininde temelini attılar.

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan 2009 yılında göreve geldiğinden bu güne kadar yaptığı önemli hizmetlerinde yapımı biten Doğu ve Güneydoğu anadolunun en büyük Hayvan Borsasının, Hayrettin Atmaca Bulvarının açılışını yaparak, Biyogaz tesisler ininde temelini attılar.

Türel, AK Parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın ve beraberindeki milletvekilleriyle Ağrı Hayvan Borsası ve Hayrettin Atmaca Caddesi'nin açılışı ile Ağrı Belediyesi Biyogaz Tesislerinin temel atma törenine katıldı.

Temel Atma Törenine Vali Dr. Mehmet TEKİNARSLAN, Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Ağrı Belediye Başkanı Hasan ARSLAN, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes TÜREL, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet AYDIN, AK Parti Ağrı Milletvekilleri Ekrem ÇELEBİ, Mehmet Kerim YILDIZ ve Fatma SALMAN ile AK Parti Milletvekilleri M. Şükrü ERDİNÇ, Salih FIRAT, Hüseyin SAMANİ, İsrafil KIŞLA, Ali ERCOŞKUN, Hüseyin ŞAHİN, İsmet SU, Salim USLU, Salih KOCA, Feramuz ÜSTÜN, İdris GÜLLÜCE, Ahmet Baha ÖĞÜTKEN, Erol KAYA, Sıtkı GÜVENÇ, Şenol GÜRŞAN, Muzaffer ASLAN, Mustafa BALOĞLU, Mustafa ŞAHİN, Muzaffer ÇAKAR, Ömer SELVİ, İsmail GÜNEŞ, Ertuğrul SOYSAL, Ziver ÖZDEMİR, Faruk SEPTİOĞLU, Faruk IŞIK, AK Parti İl Başkanı Abbas AYDIN, AK Parti İlçe başkanı Zeynel YERLİKAYA İl ve İlçe Belediye başkanları ile Belediye Meclis Üyeleri çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan; 2009 yılında göreve geldiğinden bu güne kadar yaptığı hizmetleri anlattı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Menderes Türel, "Uzun yıllar bu coğrafyalarda bir takım sıkıntılar yaşandı. Çözüm süreci ile analar ağlamasın diye başlattığımız bu barış projesiyle artık çok daha güzel noktalara gelinmiştir" dedi.

Ağrı Hayvan Borsası açılış töreninde konuşan Türel, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fedakar, cesur ve dirayetli duruşuyla Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntıları aşmak üzere olduğunu ifade ederek, "Uzun yıllar bu coğrafyalarda bir takım sıkıntılar yaşandı ancak AK Parti'nin iktidara gelmesiyle attığı olağanüstü adımlar, 10 sene boyunca çeşitli demokratikleşme adımlarıyla devam etmiş ve sonucunda çözüm süreci ile analar ağlamasın diye başlattığımız bu barış projesiyle artık çok daha güzel noktalara gelinmiştir. Şükürler olsun artık 6 aydır terör vesilesiyle kan akmıyor. Senelerce aramıza nifak sokmak isteyenler hiçbir zaman et ve tırnağı ayırmayı başaramamışlardır. Bugün de başaramadılar. İnşallah bundan sonra da başaramayacaklar" diye konuştu.

AK Parti olarak Türk siyasetine "AK Parti Belediyeciliği" tanımını soktuklarını ve bu tanımın karşılığının başarı ve hizmet olduğunu belirten Türel, "AK Parti Belediyeciliği"ne önem verilmesinin temelinde Başbakan Erdoğan'ın da belediye başkanlığından gelmesinin kaynaklandığını söyledi.

"Millete karşı duranlara rağmen güzel eserler koyduk ortaya"

AK Parti Grup Başkan vekili Ahmet Aydın ise AK Parti hükümeti olarak 10,5 yıldır ülkeye güzel eserler kazandırdıklarını belirterek, "Kelle koltukta mücadele ettik ve bugünlere yine milletimizin duası ve desteğiyle geldik. Bugün alnımız açık bir şekilde dolaşabiliyoruz. Çünkü yaptığımız çok şey var. Millete karşı duranlara rağmen güzel eserler koyduk ortaya. Milletimize hizmet ettik etmeye de devam edeceğiz. Çünkü biz milletin partisiyiz. Birilerinin değil, Sırçalı köşklerde oturanların değil. bir grubun veya bir zümrenin değil, 76 milyonun partisiyiz" ifadelerini kullandı.

Aydın, AK Parti hükümeti olarak iktidara geldiklerinde birçok engelle karşılaştıklarını anlatarak, şöyle devam etti:

"Balyoz, ergenekon, çete, mafya ile mücadele ettik. Partimiz kapatılmaya çalışıldı. Şimdi de bir Gezi Parkı olaylarını çıkarttılar. Türkiye üzerinde oynanan bu karanlık oyunlar, yeter ki iktidar gitsin milletin hali ne olursa olsun diyen zihniyetin eseridir. Artık millet oynanan her türlü oyunun farkında. Bu millet geleceğe daha Umutlu bakıyor. Yıllarca kardeşçe yaşadık, ne oldu kim girdi aramıza. Her şeyi mübah sayarak hepimizi birbirimize kırdırmaya çalıştılar, birilerimizi yok saymaya çalıştılar ama yemeyeceğiz, yedirmeyeceğiz diyorum."

AK Parti hükümetinin en temel felsefesinin ülkede yaşayan herkesin kendi dilini konuşabilmesi, kendi kültürünü, tarihini, dinini yaşayabilmesi olduğunu vurgulayan Aydın, geçmiş dönemlerde bunların kısıtlandığını ve ülkede çeşitli takıntılar olduğunu söyledi.

Aydın, geçmişte insanlar arasındaki farklılıkların ayrışma nedeni olarak kullanıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Yıllarca birilerimiz ötecileştirildi yok sayıldı. Gerek etnik açıdan gerek mezhebi ile gerek dini inancıyla birileri bu ülkede mağdur edilmeye çalışıldı. Çünkü tek bir zihniyet vardı. Tek parti zihniyeti bütün insanları tek tipleştirmeye çalışıyordu. İşte bunların hepsini elimizin tersiyle ittik çok şükür. Şimdi şehirlerimizi imarlaştırıyoruz. Eskiden tek tek temel atma törenleri veya açılışlar yapmak bile zordu şimdi toplu açılışlar toplu temel atmalar yapılıyor. Biz eğer bu birlik ve beraberliği sağlarsak, her şeye rağmen, o yıkan, yakan ve duran adamlara rağmen bu birlik ve beraberliği millete hizmet yolunda devam ettirmemiz lazım. Ağrı eski Ağrı değil, eskiden yüzler böyle gülmüyordu.

İnsanlar geleceklerine endişeyle bakıyorlardı. İnsanlar dağlardan ölüm haberleri bekliyorlardı. Yeter ki bu sorun çözülsün ve yeter ki Türkiye kazansın gerekirse ben kaybetmeye razıyım diyor. İşte bu inanışla, bu düşünce ve duyguyla bu güçlü iradeyle biz yola çıktık."

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi de Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne bağlı her ilçede birer fakülte açmayı hedeflediklerini anlatarak, "Bugün Patnos'ta 4 yıllık fakültemizin temelinin attık. Doğubayazıt'ta da yüksekokulun temelini atmayı düşünüyoruz. Ağrı'da 2013 yılında bir çağrı merkezini açmayı hedefliyoruz. Bunun dışında Ağrı'nın silüetini değiştirecek bir cami yapacağız. İnşallah hizmetlerimiz artarak devam edecektir" şeklinde konuştu.

Türel ve Aydın ile milletvekilleri, Hayrettin Atmaca Caddesi'nin açılışı ile Ağrı Belediyesi Biyogaz Tesisleri'nin temel atma törenine katıldı. Başkan Arslan Patnos İlçesindeki Temel atma töreninden den dönüşü, Yapımı devam eden Selahattin Eyyübi Parkı ve Yeni Otogarında incelemelerde bulunduktan sonra Akşam saatlerinde AK Parti Gurup Başkan vekili Ahmet Aydın ve beraberindeki misafirler ile AK parti teşkilatı üyelerine Belediye Başkanı Hasan Arslan akşam yemeği verdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hasan Arslan Ahmet Aydın Ak Parti Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title