Haberler

Sırrı Sakık:Mustafa Kemal ve İsmet İnönü'ye Saygım Sonsuzdur

Güncelleme:

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık'ın geçen yıl nevruz kutlamalarında yaptığı konuşmaya ilişkin açılan davanın ilk duruşması, Ağrı 2. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Belediye başkanı Sakık ile avukatları Zeynep Ceren Boztoprak ve Olcay Öztürk'ün hazır bulunduğu duruşmada, kimlik tespitinin ardından savunmalara geçildi.

Sakık, savunmasında, geçen yılki nevruz kutlamalarında yaptığı konuşma nedeniyle yargılandığını bildirerek, Türkiye 'nin birçok yerinde HDP'ye karşı tepkide bulunulması üzerine, olayları gerçekleştiren ve "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen kişilere hitaben o sözleri sarf ettiğini belirtti.

Sözlerinin makaslanarak aleyhine kullanıldığını öne süren Sakık, şunları kaydetti:

"O gün de söylediğim sözleri bugün de tekrar ediyorum. Mustafa Kemal'in resmini taşıyıp insanları linç edenlere söylüyorum. Benim ayrıca Mustafa Kemal ve İsmet İnönü'ye saygım sonsuzdur. Ayrıca askerlere karşı bir hakaretim söz konusu değildir. Ben bir siyasetçiyim. Mustafa Kemal ve İsmet İnönü'nün eksik yönleri varsa ben eleştiririm ama hakaret etmem. Bu şekilde üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum. Mahkeme aksi kanaatte ise lehime olan hükümlerin uygulanmasını ve hakkımda hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilmesini talep ediyorum."

Sanık avukatlarından Boztoprak ise müvekkilinin, geçen yıl HDP'ye yönelik eylemler sırasında, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyen kişiler için "Mustafa Kemal'in askerleri değil generalleri olsanız ne yazar, it sürüleri" şeklinde açıklama yaptığını anımsatarak, "AİHM'nin, bu madde ile açılan davaların anayasaya aykırı olduğuna ilişkin kararını sunduk. Bu hususta Adalet Bakanlığı tarafından da birçok davaya izin verilmemektedir. Gazete sayfalarından kupürler alınarak dosyaya delil niteliğinde konulmuştur. Ancak delillerin kendisi hukuka aykırıdır. Dosyadan çıkarılmalarını istiyoruz. Sunmuş olduğumuz videolar izlenildiğinde müvekkilimizin beraatine karar verilmesi gerekmektedir" ifadelerini kullandı.

Mahkeme, dosyaya bırakılması istenilen CD'lerin, çözümünün yapılması için Ağrı Bilgi İşlem Müdürlüğüne gönderilmesine karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Belediye başkanı Sakık, adliye çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, sözlerinin Türk Silahlı Kuvvetlerine, polise, Mustafa Kemal'e ve İsmet İnönü'ye hakaret niteliği taşımadığını savunarak, "Ben kendi değerlerime ne kadar saygı istiyorsam Türk halkının değerlerine de o kadar saygı duyarız" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

İsmet İnönü Sırrı Sakık Türkiye Ağrı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

IlyasmobilWeb@haberler.com:

Biji Sirri Sakik

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title