Haberler

Agos Yöneticisi Danzikyan'ın "Tehdit" Edilmesi Davası

Ermenistan'ın Karabağ'a yönelik uygulamalarını protesto etmek için Agos gazetesi önünde basın açıklaması yaptıkları sırada gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan'a yönelik "hakaret" ve "tehdit" suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanan iki sanık, suçun unsurları oluşmadığı...

Ermenistan'ın Karabağ'a yönelik uygulamalarını protesto etmek için Agos gazetesi önünde basın açıklaması yaptıkları sırada gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan'a yönelik "hakaret" ve "tehdit" suçunu işledikleri iddiasıyla yargılanan iki sanık, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle beraat etti.

İstanbul 62. Asliye Ceza Mahkemesindeki ikinci duruşmaya, sanıklar Ercan Urçar ve Bilal Gökçeyurt katıldı. Müşteki Yedvart Danzikyan da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada beyanı sorulan müşteki Danzikyan, şikayetçi olduğunu ve davaya müdahil olmak istediğini belirterek, "Sanıkların da içinde bulunduğu grup, Agos gazetesinin merkez binasının önüne bina kapalıyken siyah çelenk koymuşlar. Üzerinde de kendi örgütlerinin ismi vardı. Biz bunu sabah gelince gördük. Ben genel yayın yönetmeniyim. Daha sonra bu çelenk koyma faaliyetini Facebook üzerinden sanıkların paylaştığını gördük." dedi.

Facebook'tan hakaret ve tehditlerde bulunulduğunu görünce şikayetçi olduğunu anlatan Danzikyan, "Hrant Dink öldürülmeden önce, 'Bir gece ansızın geliriz' diyerek toplantılar yapılmıştı. Sonra da Hrant Dink'in başına gelen malumdur. Bu nedenle bu durumu biz tehdit olarak algıladık. ve hepimiz tedirgin olduk, şikayetçiyiz, sanıklar cezalandırılsın." ifadesini kullandı.

Söz alan sanıklardan Bilal Gökçeyurt ise, müştekiyi tanımadığını, gazetenin önüne MTP (Milliyetçi Türkiye Partisi) ve Turan Ocakları adı yazılmış iki çelenk bıraktıklarını anlatarak, "Biz kanunlara göre kurulmuş siyasi partiyiz, örgüt kelimesini de kabul etmiyoruz. Facebook üzerindeki paylaşımları ben yapmadım. Kimin yaptığını da bilmiyorum. Bu hesap Turan Ocakları İstanbul şubesine aittir. Beraatimi istiyorum." şeklinde konuştu.

Facebook hesabının kendisine ait olmadığını öne süren sanık Ercan Uçar da basın açıklaması metnini genel başkanları Ahmet Yılmaz'ın hazırladığını ve olayla kendisinin bir ilgisinin bulunmadığını söyledi. Uçar, beraatini talep etti.

Davaya ilişkin kararını açıklayan mahkeme, "hakaret" ve "tehdit" suçlarından, suç unsuru oluşmadığı gerekçesiyle sanıkların beraatlerine hükmetti.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan'ın, Ermenistan devleti yönetimi üzerinde doğrudan ya da dolaylı olarak herhangi bir etkisi bulunmadığı halde Ermenistan devletinin Karabağ bölgesinde uyguladığı vahşet derecesindeki uygulamalardan sorumlu tutulduğu belirtilerek, sanıklar Bilal Gökçeyurt ve Ercan Urçar'ın Şişli'deki Agos gazetesi önünde basın bildirisi adı altında açıklama yaptıkları ifade ediliyordu.

Sanıkların açıklamasında, Ermenistan devletinin Karabağ bölgesindeki uygulamalarından Danzikyan'ın yayın yönetmenliğini yaptığı gazetenin sorumlu tutulduğu, geçmiş dönemlerde öldürülen Hrant Dink'i anımsatarak, "Bir gece ansızın Agos gazetesine gelebiliriz" dediklerine de dikkati çekiliyordu.

Basın açıklamasındaki konuşma metnini aynı gün internet sayfasında da yayınlandığı kaydedilen iddianamede, sanıkların "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla, "tehdit" suçundan da 6 aydan 2 yıla kadar olmak üzere 9 aydan dörder yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyordu.

Kaynak: AA / Güncel

Yetvart Danzikyan Ermenistan Karabağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title