Haberler

Ağlasunlular Geceyi Sokakta Geçirdiler

Güncelleme:

Ağlasun'da meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle halk geceyi sokakta geçirdi.

Burdur'un Ağlasun İlçesi'nde pazar akşamı meydana gelen Richter ölçeğine göre 4.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle halk geceyi sokakta geçirdi. Yerin 7.6 kilometre derinliğindeki depremden sonra, sabaha kadar en büyüğü 3.4 olmak üzere 46 artçı sarsıntı meydana geldi.

Ağlasun'da dün saat 22.43'te meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem sırasında 5 kerpiç evde büyük çapta hasar oluştuğu tespit edildi. Bazı evlerin bacaları yıkılırken, çatılardan kiremitler düştü, çok sayıda binanın sıvaları döküldü, çatlaklar oluştu. Depremin şiddetli hissedildiği Burdur'un merkezinde bir caminin çinileri düşerek zarar gördü.

Burdur'un yanı sıra Antalya, Isparta ve Afyonkarahisar'ın Başmakçı, Dinar ve Sandıklı ilçelerinde de hissedilen deprem, büyük korkuya neden oldu. Isparta'da çok sayıda vatandaş geceyi sokakta geçirdi. Deprem sırasında yaşadıkları panik nedeniyle camlardan atlayan 7 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yine depremden dolayı krize giren 20 kişiye de tıbbi müdahalede bulunuldu.

PARK VE ARAÇLARDA YATTILAR

Depremden hemen sonra polis ve zabıta ekipleri sokakları dolaşarak hasar tespiti yapmaya çalıştı. Burdur Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Cengiz ve Ağlasun Belediye Başkanı MHP'li Aydın Kaplan da ekiplerle halkın toplu olarak bulunduğu park ve bahçeleri ziyaret ederek, deprem hakkında bilgi aldı. Can kaybının olmadığı deprem nedeniyle evlerine girmeye korkanlar, geceyi dışarıda geçirdi. Kent sakinleri evlerinden aldıkları yatak ve battaniyelerle parklarda ve araçlarında yattı. Belediye ekipleri sabaha kadar halkın uyuduğu park ve bahçeleri sık sık kontrol ederek ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştı. Sabah saatlerinde evlerine girenler, hasar tespiti yapmaya çalıştı.

"CAN KAYBI YOK, HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Belediye Başkanı Aydın Kaplan, depremde can kaybı olmadığını söyledi. Halkın geceyi sokakta geçirdiğini ve sabah saatlerinde evlerine döndüğünü kaydeden Başkan Kaplan, şöyle dedi:

"Gece yaptığımız çalışmalarda ciddi hasar gören bina yok. Ancak çok sayıda binanın sıvaları döküldü, çatlaklar oluştu. Bu binaların büyük kısmı, boş olan kerpiç evler. Bunun yanında bazı işyerlerinin camları kırıldı. Ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak çalışmalar sonunda gün içinde hasar konusunda net bir açıklama yapacağız."

Depreme evinde yakalandığını da anlatan Başkan Kaplan, "Çok şiddetli bir sarsıntı oldu. Evdeki eşyalar devrildi. Özellikle mutfaktaki eşyalar devrilerek kırıldı" diye konuştu.

YOLA KAYALAR DEVRİLDİ

Diğer yandan depremin şiddetli hissedildiği Isparta'nın Güneyce Köyü yoluna büyük kaya parçaları devrildi. Kaya parçaları, İl Özel İdaresi'ne bağlı iş makineleri tarafından kaldırıldı. AFAD ekipleri de bölgede inceleme yaptı.

Güneyce Köyü Muhtarı Yaşar Korkmaz, yolun üst tarafında boşlukta kalan kayaların deprem sırasında yola devrildiğini söyledi. - Ağlasunburdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Aydın Kaplan Ağlasun Isparta Burdur Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title