Haberler

Ağlara Takılan Vatoz ve Köpek Balıkları İhraç Ediliyor

Çanakkale'de, bazı balıkçıların ağlarına takılan ve Türkiye'de pek tüketilmeyen vatoz ve köpek balıkları ihraç ediliyor.

Çanakkale'de, bazı balıkçıların ağlarına takılan ve Türkiye'de pek tüketilmeyen vatoz ve köpek balıkları ihraç ediliyor.

Gelibolu ilçesinden lüfer avlamak için Çanakkale Boğazı'nın Marmara Denizi girişine açılan bir balıkçı, ağlarını suya bıraktı.

Toplanan ağlara lüfer ve çinakop yerine çok sayıda vatoz ve köpek balığı takıldığını gören mürettebat, Gelibolu Limanı'na döndü. Balıkçılar yaklaşık 300 kilogram ağırlığındaki balıkları kabzımal Onur Türk'e sattı.

Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce bu tür balıkların çoğunun denize atıldığını, şimdi ise ihracat yoluyla satıldığını söyledi.

Balıkları toplayıp Eceabat ilçesindeki işleme tesislerine gönderdiklerini belirten Türk, "Oradan da Yunanistan başta olmak üzere değişik ülkelere satılıyor. Diğer balıklar gibi çok para etmese de balıkçılarımız en azından denize açıldıkları günün masrafını çıkarıyor. Tabii çok yakalanırsa para da kazandırıyor" dedi.

Kaynak: AA / Yerel

Marmara Denizi Çanakkale Gelibolu Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title