Haberler

AGİT PA Heyeti Şanlıurfa'da

Güncelleme:

AGİT PA Başkanı Kanevra ve beraberindeki heyet, Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran konteyner kentini ziyaret etti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) heyeti, Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde sığınmacıların barındığı konteyner kenti ziyaret etti.

AGİT PA Başkanı IIkka Kanevra ve beraberindeki üyeler ilk olarak Harran Kaymakamı Selami Yazıcı'yı makamında ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dünyanın ilk İslam üniversitesinin kalıntılarının ve Emeviler döneminden kalma Ulu Cami'nin bulunduğu alanı gezen heyettekiler, daha sonra Suriyeli sığınmacıların barındığı Harran'daki konteyner kenti ziyaret etti.

Kamptaki çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan AGİT PA heyeti alanı gezerek sığınmacılarla bir süre görüştü.

Kanevra, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin bölgedeki mazlum halka sahip çıktığını ve bu çalışmanın dünyaya örnek teşkil ettiğini söyledi.

Kamptaki çalışmalardan çok etkilendiğini belirten Kanevra, böyle bir sistemi hayal edemediğini anlattı.

Yönetim şeklinin, tahmin ettiğinden daha iyi olduğuna işaret eden Kanevra, "Böyle güzel bir iş yaptığı için Türkiye'ye teşekkür ediyorum. Türkiye bu insanlar için kayda değer bir iş yaptı. Biz de komite olarak Türkiye'ye yardım etmeye her zaman hazırız" dedi.

"Yaptıklarımızı tüm dünyaya anlatacaklar"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve AGİT PA Türk Grubu Başkanı Emin Önen de AGİT PA'nın BM'den sonraki en büyük örgüt olduğunu anımsatarak, geziyi Türkiye'deki çalışmaları dünyaya tanıtmak amacıyla yaptıklarını söyledi.

Söz konusu çalışmaları yerinde gördüklerini aktaran Önen, şunları kaydetti:

"Türkiye olarak bir tarih yazıyoruz. Bu tarihi yazarken bütün muhataplarımıza ve dünyaya bunu tanıtmak istiyoruz. O manada bu çok verimli bir ziyaret. Belki de bu sayede onlar bizim yaptıklarımızı tüm dünyaya anlatacaklar. Başkan döndükten sonra 57 ülkenin meclis başkanıyla irtibata geçerek, buradaki çalışmaları, Türkiye ile yapılacak işbirliklerini ve nasıl bir çerçevede yapılabileceğini anlatacak." - Şanlıurfa

Kaynak: AA / Yerel

Şanlıurfa Türkiye Harran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title