Haberler

Agit Heyeti CHP ve MHP Grup Başkanvekilleri ile Görüştü

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti CHP ve MHP ile TBMM’de görüştü.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) heyeti CHP ve MHP ile TBMM'de görüştü.

AGİT heyeti, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ve MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Ankara milletvekili Tuğrul Türkeş ile görüştü.

Meclis'te yapılan görüşmelerde, CHP Grup Başkanvekili Gök, Türkiye'de 7 Haziran seçimlerinin izlemek üzere oluşturulan heyetin parti grubunu ziyaret ettiğini belirtti. Gök, "Önemi bir seçime doğru giderken, Türkiye'de ve dünyada tüm kamuoyu ilgisinin Türkiye'deki seçimde olacağı muhakkaktır. Türkiye'de yaşanan iç tartışmaların seçimlerin güvenliğine ve seçimlerin adaletli bir şekilde yapılmasından dolayı kuşkuların artmasının giderek artması, seçimlerde adaletin sağlanması, eşitliğin sağlanması, eşitliğin sağlanması yönündeki kuşkuların giderek artması, seçimlerde iktidarın baskısı altında demokratik olmayacak bir ortamda geçekleşme ihtimalinin yüksek olması, bunun belirtilerinin tüm dünyadan çıplak gözle görülmesi AGİT'in Türkiye'deki 7 Haziran'daki seçimlere bir heyet göndermesi sonucunu doğurmuştur. Hepimizin arzusu 7 Haziran seçimlerinde halkın iradesinin tam olarak yansıması ve iktidarın baskısı karşısında Türkiye'deki demokratik kurumların ve halkın iradesinin tüm reflekslerini göstererek, seçim sonuçlarına her hangi bir gölge düşürmemesi yönünde seçimlerin gerçekleşmesidir" ifadelerini kullandı.

Medya sansür, tekelleşme, cumhurbaşkanlığının tarafsızlığının konuşulacağını sözlerine ekledi.

MHP Grup Başkanvekili Vural, seçimlerin güvenliğini arttırmak konusunda titiz bir çalışma ve mücadele sürdürdüklerini belirterek, seçimlerde güvenliğin oluşturulması ve seçmen iradesinin sandığa yansıması konusunda hassas olduklarını kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mahsum Korkmaz Oktay Vural Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title