Haberler

Agit Bakanlar Konferansı'na Doğru

Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic, Belgrad'da düzenlenecek 22. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konferansı'na ilişkin, "Bu konferans, dönem başkanlığımızın da bir bitiş etkinliği olacak.

Sırbistan Dışişleri Bakanı İvica Dacic, Belgrad'da düzenlenecek 22. Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Bakanlar Konferansı'na ilişkin, "Bu konferans, dönem başkanlığımızın da bir bitiş etkinliği olacak. Konferansta çok önemli kararlar alınıp önemli bildiriler yayınlanacak" dedi.

AGİT Dönem Başkanlığı'nı yürüten Dacic, 3-4 Aralık'ta düzenlenecek 22. AGİT Bakanlar Konferansı'na ev sahipliği yapacak Belgrad'daki Kombank Arena'yı ziyaret ederek, yapılan hazırlıkları yerinde inceledi.

Dacic, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 57 AGİT üyesi ülkeden heyetlerin katılacağı konferansa, 40'tan fazla ülkeden bakan düzeyinde katılım olacağını belirterek, "Bu konferans, dönem başkanlığımızın da bir bitiş etkinliği olacak. Konferansta çok önemli kararlar alınıp birkaç önemli bildiri yayınlanacak" dedi.

Konferansa, Sırbistan'dan sonra dönem başkanlığını devralacak Almanya Dışişleri Bakanı Frank Walter Steinmeier'in yanı sıra Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de katılacağına işaret eden Dacic, söz konusu organizasyonun Sırbistan için büyük bir öneme sahip olduğunu kaydetti.

Dacic, dünyanın tamamında AGİT'in karşısına çıkan zorluklara rağmen, Sırbistan'ın başarılı bir dönem başkanlığı yaptığını söyleyerek, "Tarafsız bir şekilde, uzlaşmazlıkların çözümüne yardımcı olabileceğimizi gösterdik. Mesela Ukrayna'daki bugünkü durum, bir yıl öncekine kıyasla daha iyi" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Belgrad'ın "Avrupa'nın diplomasi başkenti" olacak olmasına Sırbistan'ın büyük önem verdiğini aktaran Dacic, 3-4 Aralık'ta yapılacak konferansta ayrıca birçok ikili görüşme yapılmasının da planlandığını söyledi.

Dacic, "Konferansın konusu olmasa da Federica Mogherini, Sergey Lavrov ile terörle mücadele konusunda görüşeceğini ifade etti. Konferansa katılacak Türk ve Rus dışişleri bakanlarının da burada bir araya gelmesi bekleniyor" ifadesini kullandı.

Sığınmacı krizi ve terörle mücadele konularının ele alınacağı konferansa, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak.

Konferansın düzenleneceği Kombank Arena'da iki görüşmeler için 11, heyetler arası görüşmeler için ise 10 özel oda hazırlanırken, konferans dolayısıyla Sırbistan Meclisi'nde de özel bir resepsiyon verileceği öğrenildi.

Kaynak: AA / Güncel

Mahsum Korkmaz Belgrad Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title