Haberler

Ağın'ın Ecürünün Tadı "Çok Farklı"

Elazığ'ın Ağın ilçesinde susuz tarlalarda yetişen, küçük kavunu andıran ecür, her bir meyvesindeki farklı aromasıyla tadına bakanları şaşırtıyor Üretici Öztürk: "Her bir ecürün kendine has bir tadı var. Tarladan 20 tane ecür koparıp 20'sini de kesip tadına baksan hiçbirinin tadı birbirini tutmaz"

İSMAİL ŞEN / MEHMET AĞIN - Elazığ'ın Ağın ilçesinde susuz tarlalarda yetişen, küçük kavunu andıran ecür, her bir meyvesindeki farklı aromasıyla tadına bakanları şaşırtıyor.

İlçede yetiştirdiği ecürleriyle tanınan Mehmet Öztürk (53), AA muhabirine yaptığı açıklamada, atalarından, dedelerinden gelen ecür yetiştiriciliğinin babasından kendisine geçtiğini ve bu işi aralıksız sürdürdüğünü söyledi.

Kavuna benzeyen ancak kavundan çok farklı bir lezzeti bulunan ecürün fazla tanınmadığını dile getiren Öztürk, lezzetine güvendiği bu meyveyi tanıtmak istediğini vurguladı. Öztürk, ecürleri tanıdıklarına hediye olarak gönderdiğini ya da insanları tarlasına davet ederek bizzat tattırdığını anlattı.

Ecürü tadanların bir daha bu lezzetten vazgeçemediklerini, ilçe dışından da sipariş aldığını belirten Öztürk, "İlk zamanlar bunun tadını pek kimse bilmezdi ama tadanlar zamanla alıştı. Bu ecürü bir defa yiyenler ikinci sefere muhakkak istiyor. Bugün buradan İstanbul, Ankara, Kayseri, İzmir'e kargoyla ecür gönderiyorum. Bu ecürün kilosu 1 lira, 10 kilo ecür aldığında 20 lira kargo parası veriyor, illa ki bu tadı alsın diye. Kabızlığa ve mideye iyi geldiği için tercih eden kişiler de var" diye konuştu.

-Her meyvede farklı bir tat var

Mehmet Öztürk, 19 Mayıs'tan itibaren 5'er dönümlük tarlalara 10 gün arayla ektiğini, böylece ağustosta başlayan ecür hasadının eylül sonuna kadar sürdüğünü açıkladı.

Meyve, 3-4 günde bozulabildiği ve ilçeye farklı zamanlarda gelenlerin tadabilmesi için de bu yöntemi uyguladığını vurgulayan Öztürk, ecürün her bir meyvesinin farklı bir tadının bulunduğunu savundu.

Ecürün, ekşi, tatlı ve mayhoş olabildiğini, bol sulu olan ecürün her birinde farklı bir tat bulunduğunu aktarak Öztürk, şunları kaydetti:

"Her bir ecürün kendine has bir tadı var. Tarladan 20 tane ecür koparıp 20'sini de kesip tadına baksan hiçbirinin tadı birbirini tutmaz. Her birinin tadı farklı farklıdır. Kiminde muz, avakado, kivi, limon benzeri tadlar vardır. Bir arkadaşım gelmişti İstanbul'dan, tabi daha önce hiç ecür yememiş. Kestim, doğradım, tabakla önüne koydum. Tadına baktı, 'bu nedir' diye sordum. 'Kivi, avakado bilmem ne' dedi. 'Bu bizim burada susuz yetişen ecürdür' dedim, arkadaş hakikaten şaştı kaldı."

Öztürk, elma gibi soyularak yenilen ecürü herkese tavsiye ettiğini sözlerine ekledi. - Elazığ

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Elazığ Ağın Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title