Haberler

Agiad, Adayları Dinledi

Adana Genç İş Adamları Derneği’nin, “AGİAD Milletvekili Adaylarını Dinliyor” başlıklı etkinliğinin ilki AK Parti Adana milletvekili adaylarının, dernek üyeleriyle kahvaltılı bir toplantıda buluşmasıyla gerçekleşti.

Adana Genç İş Adamları Derneği'nin, "AGİAD Milletvekili Adaylarını Dinliyor" başlıklı etkinliğinin ilki AK Parti Adana milletvekili adaylarının, dernek üyeleriyle kahvaltılı bir toplantıda buluşmasıyla gerçekleşti.

AGİAD'ın, "Milletvekili adaylarının Adana 'ya yönelik projeleri dinlemek, çalışma programları hakkında bilgi sahibi olmak, dernek üyelerinin adaylara Adana ile ilgili soru ve önerilerini aktarıp, görüş alışverişinde bulunmak "amacıyla düzenlenen toplantıların ilkinde AK Parti'nin Adana'daki ilk üç sırada bulunan adayları Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı ve Sadullah Kısacık konuk edildi.

PARTİ AYRIMI GÖZETMEDEN DESTEK OLACAĞIZ

AGİAD Başkanı Sefa Noyaner, Sheraton Otel'deki toplantıda yaptığı konuşmada, Adana Genç İş Adamları Derneği'nde geçmişten bu yana görev yapan tüm başkanları ve yönetimlerinin siyasi beklenti içerisinde olmadan sadece Adana için fark yaratmak, değer üretmek adına çaba harcadıklarını kaydetti. "Şehir milliyetçiliğini geliştirme" vurgusu yapan Noyaner; "Hangi partiye mensup olursa olsun tüm milletvekillerimizle birlikte Adana'nın yararına yapılacak her türlü çalışmayı destekleyeceğiz ve onlarla birlikte olmaya devam edeceğiz. Tüm milletvekillerimizle birlikte parti ayrımı gözetmeksizin Adanamız için şehir milliyetçiliğini geliştirmemiz lazım. "dedi.

DANIŞMA KURULU ÖNERİSİ

AGİAD Başkanı Noyaner, STK'ların bir şehrin aynası olduğunu, şehrin fotoğrafını çekip milletvekillerinin önüne koyabileceklerini belirterek, "STK'ların içinde yer alacağı bir Danışma Kurulu hayata geçirilmesini öneriyoruz. Bu kurul, Adana için yapılacak çalışmalarda tüm milletvekillerimize ayna olacaktır. Adana'nın gerçeklerini ortaya koyacak ve şehrimiz için verilecek hizmette rehber olacaktır" diye konuştu.

13 YILDA 19.5 MİLYAR YATIRIM YAPILDI

Toplantıya katılan adaylardan Ak Parti Adana Milletvekili 1. Sıra Adayı Necdet Ünüvar, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Adana için yaptığı sunumunu izleterek başladığı konuşmasında, hükümetin Adana'ya olan yatırımları anlattı.

AK Parti hükümetinin 13 yılda Adana'ya yaptığı yatırımın 19.5 milyar TL olduğunu, bunun Antalya'ya yapılan yatırımdan daha fazla olduğunu kaydeden Ünüvar, "Bu rakam günde 4 milyona, dakikada ise 3 bin liraya tekabül ediyor. Rakamlar, 'Hükümetin Adana'ya şaşı baktığı' iddialarına verilecek en güzel cevaptır" dedi.

YHT ADANA'YA GELİYOR

Ünüvar, 1.5 milyar TL'lik eğitim yatırımının gerçekleştirildiği Adana'da derslik sayısının 44'ten 33'e düşürüldüğünü, Yüksek Hızlı Trenin, Ulukışla-Yenice arasının ihale aşamasında olduğunu, Adana-Mersin arasının da 4 hat yapılacağını belirtti ve "Adana'dan Ankara ve İstanbul'a hızlı tren seferleri başlayacaktır" diye konuştu.

Adana'daki adalet ve sağlık alanındaki yatırımları da hatırlatan Ünüvar, Yüreğir'deki Şehir Hastanesi kompleksinin de 19 Mayıs 2017 tarihinde biteceğini, başta kamulaştırma olmak üzere bir takım sorunlarla geciktiğini belirttiği Ceyhan Enerji Bölgesi'nin de hızla ekonomiye kazandırılacağını ifade etti. Ünüvar, Yedigöze Barajı'nın tamamlanmasıyla da Çukurova'nın 180 bin dönüm daha sulanabilir araziye kavuşacağını da söyledi.

ÇÖZÜM, KENTSEL DÖNÜŞÜM

AK Parti Adayı 2.sıra Milletvekili Adayı Fatma Güldemet Sarı da, kentin kentsel gelişimde yaşadığı sorunların geçmişte sağlıklı imar düzenlemeleri yapılamamasından kaynaklandığını bildirdi. "Adana'da düz giden bir bulvar yok, Süleyman Demirel, Turgut Özal kıvrıla kıvrıla gidiyor" diyen Sarı, çarpık yapılaşmanın kentsel dönüşümle önlenebileceğini anlattı.

YATIRIMCIYI AYAĞIMIZA BEKLEMEYELİM

AK Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı ve aynı zamanda AGİAD üyesi olan Sadullah Kısacık da, "Yatırımcı gelsin, ayağına kırmızı halı serelim" biçimindeki yaklaşımların doğru olmadığını belirterek, "Bu devirde kimse oturup müşteri, yatırımcı beklemiyor. Yatırımcı niye ayağımıza gelsin? Bizler yatırımcıyı gidip bulmalı, yatırım için ikna etmeliyiz. Gelecekte çabamızı Adana için yatırımları arttırmak yönünde kullanmalıyız" diye konuştu.

Toplantı, adayların AGİAD üyelerinin sorularını yanıtlamasıyla son buldu. AGİAD, "Milletvekili adaylarını dinleme" etkinliklerini CHP ve MHP adaylarıyla sürdürecek. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Fatma Güldemet Sarı Necdet Ünüvar Ak Parti Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title