Haberler

AGD, Siirt'te Siyer-i Nebi Yarışması Düzenleyecek

Güncelleme:

Anadolu Gençlik Derneği Siirt Şubesi, lise öğrencilerine yönelik Siyer-i Nebi yarışması düzenleyecek.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Siirt Şubesi, lise öğrencilerine yönelik Siyer-i Nebi yarışması düzenlenyecek.

Yarışma hakkında bilgi veren AGD Siirt Şube Başkanı İsmail Şakıma, 20 Aralık'ta yapılacak yarışmaya katılmak isteyenlerin 20 Kasım'a kadar kayıt yaptırmaları gerektiğini söyledi.

Yarışmanın Türkiye genelindeki bütün lise öğrencilerine yönelik olduğunu belirten Şakıma, "Bu yarışmadaki sorular, Peygamber Efendimiz'in hayatıyla ilgili sorulardan oluşacak. Sınav öncesinde sınava girmek isteyenlere MGV tarafından yayınlanan Dr. Mehmet Sürmeli'nin 'Gaye İnsan Hazreti Muhammed' adlı kitabı dağıtılacak. 20 Aralık'ta İl Milli Eğitim Müdürlükleriyle beraber belirlenen okullarda, AGD'nin kendi belirlediği sınav gözetmenleriyle sınav yapılacak ve dereceye girenler ödüllendirilecektir" dedi.

Gençliğin ahlaki yoksunluktan dolayı her geçen gün uçuruma sürüklendiğini ifade eden Şakıma, şunları kaydetti:

"Alkol ve uyuşturucu kullanımında, suç işleme oranlarında istatistiki olarak büyük bir artış olduğu gözlemlenmektedir. Bu nedenlerden dolayı AGD olarak değerler eğitiminin uygulamaya konulduğu bir süreçte aziz milletimiz tarafından en büyük değer ve örnek model olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in hayatının gençler tarafından daha iyi okunarak algılanması gerektiğine inanıyoruz. Buna bağlı olarak ülkemiz sınırlarında bulunan bütün lise öğrencilerimize yönelik 'Siyer-i Nebi' yarışması düzenleyerek bunun sonucunda ahlaklı, milleti için çalışan, ailesini, eşini ve dostunu önemseyen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Tüm liseli kardeşlerimizin bu önemli yarışmaya başvurmalarını bekliyoruz." - Siirt

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Türkiye Siirt Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title