Haberler

Agd'li Öğrencilerden Gazze'ye Destek Yürüyüşü

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Anadolu Gençlik Derneği’nin (AGD) yaz Kur’an kursuna katılan öğrenciler, Gazze’ye destek için yürüdü.

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Anadolu Gençlik Derneği'nin (AGD) yaz Kur'an kursuna katılan öğrenciler, Gazze'ye destek için yürüdü.

İnegöl Belediye binası önünde toplanan 150 öğrenci, İsrail aleyhine sloganlar atarak, Atatürk bulvarı üzerinden anıta kadar ellerinde Filistin bayrakları ile yürüdü. Vatandaşlardan takdir toplayan gençlerin yürüyüşü anıt önünde son buldu.

Öğrenciler adına konuşan Mehmet Emir Şen, "İstiyoruz ki büyüklerimiz bu işi bize bırakmasın. Gazze başta olmak üzere dünyanın her yerinde öldürülen kardeşlerimize onlar sahip çıksın. Baktık ki kimseden bir ses yok. Bizler bir araya geldik. Buradan hep birlikte söylüyoruz ki, sizin anlaşmalarınız, ortaklıklarınız, ilişkileriniz bizim umurumuzda değil. Biz çocuklar olarak Gazze'nin sahillerinde, Gazzeli kardeşlerimizle oyun oynamak, el ele dolaşmak istiyoruz. Bugün burada başta İsrail olmak üzere bütün zalimlerin yok olması için dua edip protesto gösterisi yapacağız. Yahudi, insanoğluna satacağı silahların testini ve reklamını Gazzeli çocukların üzerinde yapıyor. İsrail, sivil-asker ayrımı yapmadığı gibi hastane-kışla, oyun alanı-askeri alan ayrımı da yapmayarak, sahilde oyun oynayan çocuklar dahil, bütün Filistinlileri tehdit olarak görüyor. İsrail'in saldırılarında, son iki ayda 238'i kadın, 450'si çocuk olmak üzere şu ana kadar bin 940 Filistinli şehit oldu, 9 bin 886 kişi yaralandı. Yaralıların yaklaşık 3 binini çocuklar oluşturuyor. İsrail vahşetinde 26 cami yıkıldı, 93 cami hasar gördü. Ayrıca 5 bin 241 ev yerle bir oldu. 30 bini aşkın ev, 151 okul, 25 tıp merkezi hasar gördü. 1.8 milyon Gazze'liden 336 bin 500'ü İsrail soykırımından kaçmak için evini terk etmek zorunda kaldı. İsrail'in küstah saldırılarında hedefte çocukların olması bir tesadüf değildir. İsrail kadın ve çocukları hedef alarak, ümmetin geleceğini, İslamın geleceğini yok etmek istemektedir. Dünya seyretmekle yetiniyor, kınamakla yetiniyor. Neden herhangi bir yaptırım uygulanmıyor? Biz anne ve babalarımızı çok seviyoruz. Onların da anne ve babalarını çok sevdiğini biliyoruz. Biz onların acılarını anlıyoruz. Fakat ey anne ve babalar! Evlatlarınızı kaybetmek nedir bilir misiniz? Bunu düşünün ve İsrail'i o ölçüde engelleyin. Bunu düşünün ve Gazzeli yetime o gözle bakın. Biz inanıyoruz ki ramazanı ve bayramı kana bulayan İsrail, en kısa zamanda hem tarihten, hem de haritadan sökülüp atılacaktır" dedi.

Konuşmanın ardından okunan duayla birlikte 150 öğrenci el ele vererek Gazze yazısı oluşturdu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği İnegöl Gazze Politika Güncel Haberler

title