Haberler

Agd İsrail'in Filistin'e Saldırılarını Kınadı

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Temsilciliği, İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarını kınadı.

Bingöl'ün Solhan ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Temsilciliği, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı.

AGD Solhan Temsilciliği, İsrail'in Filistin'e yönelik başlattığı kara harekatını kınadı. İsrail'in gece yarısı karadan, denizden ve havadan Gazze'ye saldırarak yeni bir katliam sürecini başlattığı kaydedilen açıklamada, "Uçaklarının, tanklarının, zırhlı araçlarının ve 8 bin kişilik caniler sürüsünün başarısından endişe içinde olan Siyonist terör örgütü İsrail, ayrıca 18 bin yedek caniyi de göreve, yani katliama ortak olmaya çağırmış, Gazze'deki gelişmeleri kaygı ile takip ettiklerini açıklayan Dışişleri Bakanlığımızın ve hükümetimizin tutum ve davranışları da bizi kaygılandırıyor. Sanki bu katliam karşısında yine Siyonist terör örgütü İsrail için hiçbir önem arz etmeyen açıklamalar yaparak meseleyi savuşturacaklarını düşünüyorlar" denildi.

"SALDIRILAR KARŞISINDA TÜRKİYE NEREDE"

Başbakan'ın yaptırımı olmayan açıklamalarda bulunduğu belirtilen açıklamada, "Biz bu ülkede ya da dünyanın bir başka yerinde yaşayan herhangi bir Yahudi'nin varlığına ya da temel insan haklarından yararlanmasına elbette karşı değiliz. Ancak Siyonist terör örgütü İsrail'in tüm birimleriyle, tüm yetkilileriyle pılını pırtını toplayıp Türkiye topraklarını terk etmesini istiyoruz. Kürecik'teki füze kalkanı üssünün, Adana, Maraş ve Antep'teki patriot rampalarının sökülüp atılmasını istiyoruz. Irak petrollerinin Türkiye üzerinden İsrail'e taşınılmasına son verilmesini istiyoruz. Terör örgütü İsrail ile yapılan tüm ticari anlaşmaların ebediyen tekrarlanmamak üzere yırtılıp atılmasını istiyoruz. Terör örgütü İsrail Ankara'dan kovulmadan Filistin'deki işgale son vermeyecektir. Terör örgütü İsrail İstanbul'dan kovulmadan Filistin'deki işgale son vermeyecektir. Bizim muhatabımız terör örgütü İsrail değildir. Başbakan'dan ve Dışişleri Bakanı'ndan somut adımlar atmalarını bekliyoruz. Bağırıp çağırarak, terör örgütü İsrail'i kınayarak ya da lanetleyerek konuşmasınlar. Biz gazı alınacak bir topluluk değiliz. Uluslararası siyaset hamasi nutuklarla değil yasalarla, anlaşmalarla, yaptırımlarla işler. Hükümetten, TBMM'den, milletvekillerinden herhangi bir vatandaşın göstereceği tepkiyi göstermelerini beklemiyoruz. Laf değil icraat bekliyoruz" ifadelerine yer verildi. - BİNGÖL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Filistin Bingöl İsrail Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title