Haberler

Agd'den Siyer-i Nebi Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir İl Başkanı Fatih Yılmaz, Hz. Muhammed'in hayatını gençlere öğretmek amacıyla lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenledikleri Siyer-i Nebi Yarışması'nın bu yıl 17 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İzmir İl Başkanı Fatih Yılmaz, Hz. Muhammed'in hayatını gençlere öğretmek amacıyla lise ve ortaokul öğrencilerine yönelik düzenledikleri Siyer-i Nebi Yarışması'nın bu yıl 17 Aralık'ta yapılacağını bildirdi.

Yılmaz, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Hz. Muhammed'in hayatının gençler tarafından daha iyi bilinmesi hedefiyle "Gençler, Efendisi'nin izinde" sloganıyla başlattıkları Siyer-i Nebi Yarışması'nın, bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceklerini belirtti.

Milli Eğitim Bakanlığı ile gerekli protokolün imzalandığını ve yarışmanın 17 Aralık'ta 81 ildeki okullarda, test usulüyle gerçekleştirileceği dile getiren Yılmaz, "Peygamber sevgisini aşılamak ve O'nu günümüz gençliğine rehber olarak tanıtabilmek amacıyla Siyer-i Nebi Yarışması'nı düzenliyoruz. Bu yıl lise öğrencilerinin yanı sıra ortaokul öğrencileride katılabilecek. Yarışmaya bu yıl 300 binin üzerinde öğrencinin katılmasını hedefliyoruz." dedi.

Yılmaz, yarışmaya başvuruların 4 Aralık'a kadar yapılabileceğini kaydederek, şunları söyledi:

"Yarışma soruları, lise öğrencileri için Mustafa Soykök'ün 'İnsanlığın Saadeti Hz. Muhammed', ortaokul öğrencileri için ise Mustafa Nuhoğlu'nun 'Peygamberimizin hayatı' kitaplarından seçilecek. Test usulü yapılacak yarışmada lise öğrencileri 90, ortaokul öğrencileri ise 60 soruya cevap verecek. Sonuçlar, 31 Aralık'ta açıklanacak ve aynı gün akşamı ülke çapında düzenlenecek Mekke'nin Fethi programlarında dereceye giren öğrenciler ödüllendirilecek."

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title