Haberler

Agd'den Müslümanlara Zulme Tepki

Güncelleme:

AGD Sivas Şubesi üyeleri, zulüm yüzünden hayatını kaybeden müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sivas Şubesi üyeleri, Filistin, Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan ve Doğu Türkistan'da çatışmalarda yaşamını yitirenler için ikindi namazında sonra gıyabi cenaze namazı kıldı. Ardından basın açıklaması yapan grup, İsrail'e tepki gösterdi.

AGD Sivas Şubesi üyeleri ikindi namazında tarihi Kale Cami'nde bir araya geldi. Yaklaşık 250 kişilik grup, namaz sonrasında Filistin, Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan ve Doğu Türkistan'da yaşamını yitirenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazdan sonra 'Hamas'a selam direnişe devam' yazılı pankart açan grup, 'Kahrolsun İsrail' sloganları atarak kent meydanına yürüdü. Burada Kuran okunduktan sonra AGD Sivas Şubesi Başkanı Bülent Şimşek basın açıklaması yaptı. Ramazan ayını ve bayramı, kan ve gözyaşı içerisinde geride bıraktıklarını belirten Şimşek, "Birleşmiş Milletler'de veto gücü olan beşli çetenin mensuplarında Çin, Doğu Türkistan'da her gün Müslüman kanı akıtmaya devam ediyor. Doğu Türkistan'da yaşayan 45 milyon Müslüman, sadece Müslüman oldukları için Çin hükümeti tarafından yok edilmek isteniyor. Suriye ve Irak'ta tamamen ABD ve İsrail hesabına çalışan bir takım örgütlerin vahşeti sürüyor. Afganistan'da, Pakistan'da ABD'nin insansız hava araçları marifetiyle işlediği cinayetler son bulmuş değil. Diğer taraftan küresel terör örgütü İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı iki bine yaklaştı. Biz inanıyoruz ki, Ramazan ayını ve bayramı kana bulayan İsrail, en kısa zamanda hem tarihten hem de haritadan sökülüp atılacaktır" dedi.

Açıklamanın ardından dünyanın birçok bölgesinde zulüm altında olan Müslümanlar için dua edildi. Grup daha sonra dağıldı. - Sivas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Doğu Türkistan İsrail Sivas Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
title