Haberler

Agd'den İslâm Birliği Çağrısı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, İslam coğrafyasında yaşanan olayları değerlendirdi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, İslam coğrafyasında yaşanan olayları değerlendirdi. İslam dünyasında yaşanan sıkıntıların kaynağının siyonizm olduğunu ileri süren Eşsiz, "Adına ırkçı emperyalizm dediğimiz Siyonist bir yapılanma üç yüz yıldır elindeki kitle imha silahlarının gücünü kullanarak yeryüzünü kana bulamaktadır. Irkçı emperyalizm, yeraltı ve yer üstü zenginliklerini, enerji kaynaklarını yağmalamakta ve insan emeğini sömürmekte sınır tanımayan bir yapılanmadır. Bu zihniyet kendilerinden olmayan toplulukları zayıf bırakabilmek ve güçsüz düşürebilmek için her türlü ifsat ve tahribatı meşru addetmektir. Irkçı emperyalizm dünyanın her yerinde sömürü çarkını işletmenin gayreti içerisindedir. Ülkeleri ve halkları faize dayalı finans sistemleri ve bankaların tasallutu ile denetim altına almışlardır. Bu mekanizmaya karşı direnişin İslam coğrafyasından ve Müslümanlardan geleceğinin de farkındadırlar. İşte en çok bu sebeple de İslam coğrafyasının her yerinde işbirlikçi yönetimler ve kandırılmış gruplar vasıtası ile sürekli kaos ortamları oluşturmaktadırlar." Dedi.

MESHEP KAVGASI ÇIKARILMAK ISTENIYOR

Müslümanların çok hassas bir süreçten geçtiğini ifade eden Eşsiz konuşmasını şöyle sürdürdü; "Bugün Suriye ve Irak'ta yaşanan sıkıntıların ardında ırkçı emperyalizm vardır. Irkçı emperyalizm, bölgeyi nerdeyse bütün uluslararası haber ajanslarında "Kürtler, Sünniler, Şiiler" diyerek tasnif eden; tasnifte işine geldiğinde etnik yapıyı, işine geldiğinde mezhep farklılığını kullanan yapıdır. Bölge insanlarının emperyalizme karşı ortak bir tavır sergilemesini önleyebilmek için her dönemde ırkçılığı ve mezhepçiliği körüklemişler, provokatif olaylarla bölge insanını birbirine düşürmüşlerdir. İslam coğrafyasının parçalanmışlığa, bölünmüşlüğe ihtiyacı yoktur. Asimilasyon ya da ötekileştirmeci ırk ve mezhep merkezli yapılanmaların bölgeye huzur getirmesi mümkün değildir. ABD, AB ve İsrail ile masaya oturarak bölgeye huzur gelmesi mümkün değildir. ABD'yi ya da NATO'yu bölgeye barış getireceğini düşünmek safdilliktir. Irak ve Suriye'de yaşanan sıkıntıların sebebi Birinci ve İkinci Körfez Harbi ile bizzat ABD'dir. NATO operasyonunun ardından iyice karışan Libya'da kaos devam ediyor. Libya'da Meclisi feshettiğini açıklayan emekli bir generalin Türkiye ve Katar vatandaşlarının Libya'yı terk etmelerini istenmesi, ülkemizin ABD ile stratejik müttefik olarak izlediği dış politikadan ayrı değerlendiremeyiz."

Öte yandan Mısır'da darbe ile işbaşına gelen yönetimin güdümünde olan yargının İhvan-ı Müslimin Liderlerinden Muhammed Bedii'nin de aralarında bulunduğu 183 kişi hakkında verdiği idam kararlarının onanmasının Mısır'ın ve bölgenin geleceğine bir faydasının olmayacağı belirten Eşsiz, "Mısır kendi halkını hukuksuzluk, tahakküm ve baskı altında geleceğe taşıyamaz." dedi.

AGD Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, aynı şekilde Bangladeş'te Cemaati İslami Partisi Eski Genel Başkanlarından Mevlana Metiur Rahman Nizami'ye verilen idam cezasının da hukuk dışı bir karar olduğunu sözlerine ekledi.

Eşsiz konuşmasını şöyle sonlandırdı; "Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak yaşama hakkını, mülkiyet hakkını, akıl ve nesil emniyetini, inanç ve düşünce hürriyetini her insan için istiyoruz. Bu hakların tesisi için Müslümanların güçlü olması gerekir. Bunun da yolu D-8'i canlandırmaktır. Her şeye rağmen Mısır, İran ve Türkiye aynı masa etrafında bir araya gelmelidir. Daha fazla kan dökülmesinin ve bölge ülkelerinin daha çok zarar görmesinin önüne geçilmelidir.

Çatışmayı, karmaşayı, kan dökmeyi körükleyen hiçbir politikayı tasvip etmiyoruz. Irkçılık ve mezhepçiliği tasvip etmiyoruz.

ABD ve uzantıları ile işbirliğini tasvip etmiyoruz.

Her ne sebeple olursa olsun iç savaşları tasvip etmiyoruz.

İnsan varlığına değer vermenin inancımız gereğidir ve kendilerinde bu inanca ait iz taşıyan herkesi akl-ı selimle hareket etmeye davet ediyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title