Haberler

Agc 28. Basın Ödülleri ve 20. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen "AGC 28.Basın Ödülleri ve 20.Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması"nda Anadolu Ajansı (AA) muhabir ve foto muhabirleri 4 ödül kazandı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) tarafından düzenlenen "AGC 28. Basın Ödülleri ve 20. Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması"nda Anadolu Ajansı (AA) muhabir ve foto muhabirleri 4 ödül kazandı.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nuri Kolaylı, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Radyo Televizyon Yayıncıları Meslek Birliği (RATEM) Başkanı Dursun Güleryüz, Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Naci Arkan, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü Başkanı Yrd. Dç. Nafia Özdemir Hanyaloğlu ve AGC Başkan Yardımcısı Şennur Erdoğan'dan oluşan jüri, Antalya Basın Ödülleri ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışmasına katılan eserleri değerlendirdi.

Yarışma sonuçlarını açıklayan AGC Başkanı Mevlüt Yeni, her iki yarışmaya katılımlarından dolayı Antalyalı gazetecilere teşekkür etti. Jüri üyelerinin Antalya dışından seçildiğini, alanlarında etkin ve yetkin kişiler olduğunu belirten Yeni, bunun da eserlerin tarafsız ve objektif değerlendirilmesine katkı sağladığını vurguladı.

Yeni, jürinin tavsiyeleri doğrultusunda özellikle fotoğraf alanında bazı eksiklikler olduğunun ortaya çıktığını, bu nedenle AGC olarak fotoğraf çeken gazetecilere yönelik "haber fotoğrafçılığı" konusunda eğitim çalışmasının gerekli olduğu kanaatine vardıklarını kaydetti.

-AA'ya 4 ödül-

AGC 28. Basın Ödülleri Yarışmasında Anadolu Ajansı muhabir ve foto muhabirleri 4 ödül kazandı. Süleyman Elçin spor kategorisinde "Hamal pehlivanlar" adlı eseri ve haber fotoğrafı dalında "O An" adlı eseriyle, Hüseyin Kanber ekonomi kategorisinde "Beyaz altında tehlike çanları" adlı eseriyle, Sefa Karacan da çevre fotoğrafı kategorisinde "Korku Sağanağı" adlı eseriyle ödül kazandı.

Yarışmada yazılı basında haber dalında Doğan Haber Ajansı'ndan Teslime Tosun

"Utanç" adlı eseriyle, röportaj kategorisinde Habertürk Gazetesi'nden Tekin Atay "Bebeği emzirmem" adlı eseriyle, güncel yazı kategorisinde Akdeniz Manşet Gazetesi'nden Ali Murat Özgen "Fala inanma" adlı yazısıyla, araştırma inceleme dalında Antalya Life Dergisi'nden Ersin Aydın "1966'da ligde yerini alan Antalyaspor 2012'de Antalya'nın ve liglerin neresinde" ve Kemer Aktüel Dergisi'nden Saffet Yenigün "Kemer kaymakamları" eserleriyle, turizm kategorisinde Antalya Life Dergisi'nden Melis Metin "Kazma ve kürek turisti mi bekledi" eseriyle, ödüle layık görüldü.

Televizyon alanında İhlas Haber Ajansı'ndan Çağdaş Yıldırım "Ölüme ikna" adlı görüntüsüyle, yılın radyocusu dalında "Her türlü program ve haber" programıyla Radyo Martı'dan Yasemin Bora ödül aldı.

Sayfa düzeni alanında Körfez Gazetesi'nden Abdullah Yüksel, yılın internet gazetesi kategorisinde "www.haberantalya.com" ödül kazandı. Jüri Özel Ödülü'ne ise Ekspres Gazetesi'nden Ali Buldu'nun "Bu aşk kanseri bile yener" haberi layık görüldü.

Nuri Dağtekin Özel Ödülü, Türkiye'yi ilkeli ve doğru haberlerle uyandıran, mesleğin ve Antalya'nın gelişimine katkıları nedeniyle "Fatih Portakal ile Çalar Saat" programı ile "İrfan Değirmenci ile Günaydın Programı"na verildi.

Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nda ise turizm fotoğrafında AB Medya'dan Güngör Koçak "Huzur" adlı eseriyle, sanat fotoğrafında Kemer Gözcü Gazetesi'nden Saffet Yenigün "Gökyüzüne Köprü" adlı eseriyle ödül almaya hak kazandı.

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Anadolu Ajansı Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title