Haberler

Ağbaba, TBMM'de Konuştu Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Okullara üzüm10 bin ton kayısı alınması için başlatılan girişimlere destek vererek, konuyu TBMM’de gündeme getirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Okullara üzüm10 bin ton kayısı alınması için başlatılan girişimlere destek vererek, konuyu TBMM'de gündeme getirdi. Ağbaba, "10 bin ton kayısı alınsın. Üreticiler gelecek sezon rahat bir nefes alsın" dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya'nın sorunlarını meclis gündemine getirdi. Kayısı, sulama suyu ve Yeni Malatyaspor'la ilgili değerlendirmeler yapan Ağbaba, her 3 konuda da yetkilileri duyarlı olmaya çağırdı.

"KAYISIYA DESTEK İSTİYORUZ"

"28, 29, 30 Mart 2014 tarihlerinde bütün Türkiye'de olduğu gibi Malatya'da da bir felaket yaşandı. Kayısının tamamı donla yok oldu. Bu felaketin ardından defalarca dile getirmemize rağmen Malatya'ya ne yardım yapılabildi ne afet kapsamına alınabildi, sadece Ziraat Bankası'na olan borçların bir kısmı ertelendi." İfadeleriyle konuşmasına başlayan Veli Ağbaba, "Başbakan Manisa'da yapmış olduğu konuşmada 60 bin ton kuru üzüm alınıp, okullarda dağıtılacağını söylemişti. Malatya'da bulunan sivil toplum kuruluşları ile Ticaret ve Sanayi Odası bir araya gelerek bir karar aldılar. ' 60 bin ton istemiyoruz, Malatya'dan 10 bin ton kuru kayısı alınsın. Böylece Malatya'da hem fiyat oturacak hem de önümüzdeki sezon için Malatyalı çiftçiler biraz rahat nefes alacak' diyorlar. Bu kararlarını imzalayarak yetkililere gönderdiler" dedi.

"KAYISI ZEKA GELİŞTİRİYOR, ÇOCUKLARIMIZA DAĞITALIM"

Ağbaba, "Maliye Bakanı daha iyi bilir ama 10 bin ton Türkiye bütçesine hiçbir şey değil. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz. Umarım, bunu yaparak Malatyalılara katkıda bulunursunuz. Biliyorsunuz, kayısı zeka geliştiren bir ürün, bu anlamda tescilli bir ürün. Çocuklarımıza büyük faydası olur. Geçtiğimiz dönemlerde ben teklif vermiştim, hem öğrencilere hem de askerlere, kayısının dağıtımıyla ilgili defalarca gündeme getirmiştim ama maalesef, dağıtılmamıştı. Şimdi, askerlere, öğrencilere dağıtılabilir. Türk Hava Yolları da daha önce kayısı dağıtıyordu artık dağıtmıyor. Bu konuda hepinizden destek bekliyoruz. O dünyanın en güzel kayısılarını, sadece Türkiye'nin değil dünyanın en güzel kuru kayısılarını bütün Türkiye'deki insanların yemeye hakkı var. Eğer bu dönemde 10 bin ton kayısı alınabilirse önümüzdeki yıl da Malatyalı çiftçiler rahat nefes alacak" ifadelerini kullandı.

"TARIM KENTİ MALATYA'DA SU YOK"

"Malatya sadece kayısısıyla ünlü değil, Malatya deyince akla kayısı gelir, kayısı deyince akla Malatya gelir ama Malatya, belki birçoğunuzun bildiği gibi, Türkiye'nin en önemli tarım kentlerinden birisi" şeklinde konuşmasını sürdüren CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Ceviz deyince akla Hekimhan gelir, üzüm deyince Arapgir gelir, Konak gelir, nar deyince Doğanyol gelir, elma, fasulye deyince Doğanşehir gelir. Bizim birçok tarım ürünümüz Türkiye'de marka olmuştur. Örneğin, hepiniz bilirsiniz mutlaka Yeşilyurt'un dalbastı kirazı yine, maalesef donda yok oldu. Bunları niye söylüyorum? Malatya önemli bir tarım kenti olmasına rağmen maalesef sulama sorunları hala çözülebilmiş değil. Bir taraftan organize sanayinin pisliği Malatya'nın en güzel ovalarına akıyor, Dilek'ine, Topsöğüt'üne, Alişar'ına, bir taraftan da maalesef sulama sularımız yetersiz. Üzülerek söylemek istiyorum, milletvekili olduğum günden bu yana aynı şeyleri dile getiriyorum ama maalesef sorunlarımız çözülmedi. Bu yaz kanalizasyon borusunu kırarak maalesef çiftçiler sulama yapmaya çalışıyordu. Kirlenmeden dolayı artık Malatya'nın merkezinde bostan ekmiyorlar, artık Malatya'nın çiftçisi domatesi, salatalığı manavdan almaya başladı"dedi.

"SU RAPORUMUZU BAKANA İLETECEĞİZ"

İçme ve sulama suyu sorunlarıyla ilgili rapor hazırladıklarını kaydeden Ağbaba, "Bu anlamda Malatya tarım kenti olmasına rağmen sulama suyu problemi çözülebilmiş değil. Bununla ilgili çok ciddi bir rapor hazırlıyoruz, raporumuzu Sayın Bakana ileteceğiz ama bu sorunun mutlaka çözülmesi gerekiyor çünkü Malatya sadece kendi bölgesine değil, bütün Türkiye'ye tarım anlamında hayat veren, destek olan bir kentimiz. Bu sorunun çözülmesini bekliyoruz. Hala, iki barajımız var; Recai Kutan ve Turgut Özal barajları yeni açıldı ama maalesef barajlara sulama kanalı yapmayı unutmuşlar. Yazıhanlı baraja bakıyor, baraj Yazıhanlıya bakıyor. Yazıhanlılar barajdan faydalanamıyor. Bu sulama suyu probleminin hep beraber irade koyabilirsek çözüleceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"MALATYASPOR'A ÖNYARGILI YAKLAŞILIYOR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba konuşmasının sonunda Yeni Malatyaspor'a yapılan haksızlıkları gündeme getirdi. Ağbaba, "Bütün Malatyalıları bir araya getiren, kaynaştıran bir Malatyaspor'umuz var. Malatyaspor da maalesef geçtiğimiz yıldan beri birçok haksızlığa uğruyor hem yöneticileri dövülüyor hem de puanları yok ediliyor. Geçtiğimiz hafta bir hakem faciası yaşandı. Malatyalılar, bundan önceki haftalarda Malatyaspor'a karşı bir önyargı varmış gibi bir tutum hissediyorlar. Bu konuyla ilgili yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyorum" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yeni Malatyaspor Ziraat Bankası Veli Ağbaba Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title