Haberler

Ağbaba: "Işid'e Karşı Herkesin Bir Tavır Alması Gerekiyor"

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfını ziyareti- Ağbaba'nın açıklama yapması CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: - "IŞİD'e karşı herkesin bir tavır alması gerekiyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba'nın Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfını ziyareti- Ağbaba'nın açıklama yapması CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba: - "IŞİD'e karşı herkesin bir tavır alması gerekiyor. Bu mücadele hep beraber sürdürülebilir. Artık içimize kadar, Türkiye'ye kadar girmiş bir örgüt var CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, DAEŞ'e karşı herkesin bir tavır alması gerektiğini belirterek, "Bu mücadele hep beraber sürdürülebilir. Artık içimize kadar, Türkiye'ye kadar girmiş bir örgüt var" dedi.Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Merkezi Vakfını ziyaret eden Ağbaba, Vakıf Başkanı Hasan Meşeli ile görüştü. Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Ağbaba, Türkiye'nin yanı başında insanların katledildiğini belirterek, "Kimisi mezhebinden, kimisi etnik kimliğinden, kimisi de inancından dolayı katlediliyor, kesiliyor, katliama uğruyor. Bundan 3 gün önce Suruç'ta 32 gencecik çocuk maalesef bugün Ortadoğu'da hakim olmaya çalışan bir barbar anlayış tarafından katledildi. Geldiğimiz bu noktada bu inançların ne kadar değerli, kıymetli olduğunu bir kez daha anlıyoruz" diye konuştu.Anadolu'da çok farklı değerlerin ve inançların bulunduğunu anımsatan Ağbaba, şunları söyledi: "Önemli barış tohumlarını eken erenlerimiz var. Mevlana'mız, Hacı Bektaş Velimiz, Yunus Emre'miz, Ahmet Yesevi'miz var. Aslında Ortadoğu'da eksik olan en büyük şey bu inanç ve düşüncelerin orada hakim olmaması. Bir kez daha bunların değerini anlıyoruz. Bugün bu topraklarımızda bütün inançlar barış içerisinde yaşama gayreti gösteriyorsa bunların üzerimizde katkısı çok. Umarım buradaki var olan düşünceler, inançlar Ortadoğu'ya da etki eder." Toplumun her kesiminin, her siyasi görüşün ortak bir tavır almasını isteyen Veli Ağbaba, "IŞİD'e karşı herkesin bir tavır alması gerekiyor. Bu mücadele hep beraber sürdürülebilir. Artık içimize kadar, Türkiye'ye kadar girmiş bir örgüt var. Ortadoğu'da akan kanı görünce bir kez daha söylemek istiyorum; Türkiye'nin de farklılığı ortaya çıkıyor. Laik demokratik cumhuriyetin farklılığı ortaya çıkıyor. Zaman zaman iki ayyaş denilse de, zaman zaman hakaret edilse de, eğer bugün Türkiye Irak gibi, Suriye, Mısır, Libya gibi değilse o iki ayyaşın sayesindedir. Mustafa Kemal Atatürk'ün sayesindedir. Onu da bir kez daha huzurlarınızda anmak istiyorum. Umarım bu akan kan kısa sürede biter. Umarım Türkiye ve Ortadoğu coğrafyasına barış, hoşgörü gelir" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA / Güncel

Hacı Bektaş Veli Ağbaba Türkiye Işid Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title