Haberler

Ağbaba, "Hamido ve Özal'ın Ölümleri Hala Aydınlatılmadı "

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan’ın Malatya’nın ve Türkiye’nin tarihinde çok önemli bir gün olduğunu belirterek, Malatya Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın ölümleri üzerindeki karanlık perdenin hala kaldırılamadığını belirtti.

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 17 Nisan'ın Malatya'nın ve Türkiye'nin tarihinde çok önemli bir gün olduğunu belirterek, Malatya Eski Belediye Başkanı Hamit Fendoğlu ve Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümleri üzerindeki karanlık perdenin hala kaldırılamadığını belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Malatya milletvekili Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"17 Nisan 1978 tarihinde Malatya Belediye Başkanı Hamid Fendoğlu, evine gönderilen bombalı bir paketin patlatılması sonucu gelini ve 2 torunu ile birlikte katledildi. 12 Eylül'e giden yolda toplumsal bir kaos yaratma niyetinde olan karanlık odakların hedefi sadece Hamido Ailesi değil aynı zamanda tüm Malatya halkı olmuştur. Dört gün boyunca Malatya'yı kana bulayan olaylar hafızalara kazınmıştır. Maraş, Çorum ve Sivas katliamlarının aydınlatılmadığı gibi bu katliamın da sorumlularına ulaşılamamıştır. Darbelerle hesaplaşacaklarını her fırsatta dillerine dolayanlar, Malatya'nın geçmişindeki bu katliamın sorumlularını bulmak için hiçbir adım atmamıştır.

Hamido'nun katledilmesinden 15 sene sonra 17 Nisan 1993 tarihinde ise Malatya'nın yetiştirdiği önemli siyaset adamlarından 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal hayatını kaybetmiştir. Ancak Özal'ın ölümünün ardındaki sır perdesi de aradan 21 yıl geçmesine rağmen hala kaldırılamamıştır. Özal'ın ölümüyle ilgili iddiaların tüm ayrıntıları ile ele alınarak değerlendirilmesi ve aydınlatılması için Meclise sunduğumuz Araştırma Önergemiz ise mevcut hükümet tarafından dikkate dahi alınmamıştır.

Bu noktada Malatya'nın ve Türkiye'nin tarihindeki bu iki olayın tarihin karanlık dehlizlerine terk edilemeyeceğini ifade etmek isterim. Her iki olayın da üzerindeki karanlık perdenin kaldırılması ve sorumluların bulunabilmesi çaba sarf etmeye devam edeceğimizi hatırlatmak istiyorum. Bu vesileyle, Hamid Fendoğlu ve Malatya Olaylarında hayatlarını kaybedenler ile 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal'a Allah'tan rahmet diliyorum, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum." - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Veli Ağbaba Turgut Özal Türkiye Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title