Haberler

Ağbaba: "Dağları Taşları Sattılar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Abdulgaffar mahallesinde kurulan baz istasyonunu protesto eden mahalle sakinlerine destek verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Abdulgaffar mahallesinde kurulan baz istasyonunu protesto eden mahalle sakinlerine destek verdi. Ağbaba, Türkiye'nin dört bir yanında çevre mücadelesinde ön saflarda yer aldıklarını belirterek, kurulan baz istasyonu için CHP olarak hukuki destek vereceklerini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Milletvekili adayı Hulusi Porgalı ve Memba Kuşçu ile birlikte Abdulgaffar mahallesinde baz istasyonu kurulmasını protesto eden mahalle sakinlerine destek verdi.

Mahalle sakinleri adına konuşan Abbas Özdemir, baz istasyonunun oluşturacağı etkilerden bahsederek, mahallelerinde baz istasyonu istemediklerini ifade etti. CHP Milletvekili adayları Hulusi Porgalı ve Memba Kuşçu da, baz istasyonu konusunda mahalle sakinlerinin yanında olduklarını belirtti.

"KİMSENİN HAKKI YOK"

Veli Ağbaba, baz istasyonunun halkın sağlığını tehdit ettiğini dile getirerek, "Akarsuları HES'e satıp suların kurumasına sebep oluyorlar. Örnek köyden, Kelhalil'den, Haçova'dan, Dedeyazı'dan Arapgir'in köylerine kadar birçok yerde dağları sattılar. Dağlara taş ocağı açtılar. Şimdi de şehir için de apartmanlara, boş buldukları yerlere baz istasyonu kuruyorlar. Bir yerleşim yerine HES, taş ocağı, baz istasyonu gibi ne yapılacaksa, orada yaşayan insanların düşünceleri dikkate alınmalıdır. Birileri para kazanacak, bir firma büyüyecek diye mahallede yaşayan çocukların sağlığını tehlikeye atmaya kimsenin hakkı yok" diye konuştu.

Hakim zihniyeti eleştiren Ağbaba, şunları söyledi: "Bu zihniyetin yöneticileri, belediyesi, mahallede yaşayan insanların düşüncesini almadan, burada yaşayanları ikna etmeden insanların geleceklerini tehdit eden baz istasyonu kurduruyorlar. Türkiye'nin dört bir yanında aynı işlemleri yapıyorlar. Az önce Abdulgaffar mahallesi muhtarımızla da görüştük. Bunu mutlaka mahkemeye taşımak lazım. Siz taşıyın, biz hukuki destek vermeye hazırız. Sonuna kadar bu mücadelenizde sizin yanınızda olmaya hazırız. Çocuklarımızın geleceğini hiç kimsenin karartmaya hakkı yok. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hak arama mücadelesinde sizlerle birlikte olacağız. Bizim fikrimiz tertemiz. Türkiye'nin her yanında, Tortum'dan Rize'ye, Silopi'den Şırnak'a, Ankara'dan, İstanbul'dan Çanakkale'ye kadar her yerde çevre mücadelesinde en ön saflarda yer aldık. Umuyorum sizin bu haklı tepkiniz hayat bulur ve baz istasyonu kaldırılır. Bu mücadelenizde sonuna kadar sizle birlikteyiz."

Konuşmaların ardından mahalleli, baz istasyonunun kurulduğu yere kadar sloganlar atarak yürüdü. Kalabalık protestonun ardından olaysız dağıldı. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title