Haberler

Ağbaba: Belki Son 100 Yılda Tarihimizin En Zor Günlerini Yaşıyoruz

Güncelleme:

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Türkiye'nin bulunduğu coğrafya çok zor şarlar altında ve belki son 100 yılda tarihimizin en zor günlerini yaşıyoruz." dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, " Türkiye'nin bulunduğu coğrafya çok zor şarlar altında ve belki son 100 yılda tarihimizin en zor günlerini yaşıyoruz" dedi.

Ağbaba, partisinin Balıkesir İl Başkanlığı tarafından bir düğün salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çevresinde bulunan birçok ülkede kan döküldüğünü ve kargaşanın yaşandığını söyledi.

CHP olarak, her zaman zulme uğrayanların yanında olacaklarını ifade eden Ağbaba, şöyle konuştu:

" Türkiye'nin bulunduğu coğrafya çok zor şarlar altında ve belki son 100 yılda tarihimizin en zor günlerini yaşıyoruz. Türkiye coğrafyasının her tarafında kan akıyor. Suriye'den Irak'a, Libya'dan Mısır'a bütün komşu ülkelerimizde insanlar birbirini bıçaklıyor, birbirini boğazlıyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Halk Partili vekillerimizle Kerkük'e gittik. Kerkük'te yaşayan Türkmenlerin durumlarını yerinde inceledik, onların yaşadığı dramı dünyaya duyurmaya çalışıyoruz. Şunu öncelikle belirtmek istiyorum; Cumhuriyet Halk Partisi nerede bir zulüm varsa nerede bir mağduriyet yaşanıyorsa hep orada olmuştur."Ağbaba, "yeni Türkiye"nin kendileri tarafından istenilen Türkiye olmadığını, kabul etmeyecekleri bir Türkiye olduğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Yeni Türkiye diye bir slogan çıkardılar karşımıza. Bakın değerli arkadaşlar, 12 yıl boyunca AKP birçok konuda usta. AKP ustalık döneminde birilerinin görmediği, görmezden geldiği, liberallerin gözünü kapattığı, Avrupa'nın görmediği bir şeyi artık herkes görüyor. Maalesef bizim başımızdaki Türkiye'yi yöneten şahıs, sadece ülkeyi yönetmiyor. Onun usta olduğu mahir olduğu birçok iş var. Kadınlarımızın kaç çocuk doğuracağına, nasıl doğuracağına, o çocuklara nasıl bakacağına karar veren bir Başbakan var. Sadece Başbakan mı o, değil. O, Türkiye'nin en büyük jinekoloğu, kadın doğum uzmanı. O, Türkiye'nin en büyük şehir plancısı 3. köprünün nereye kurulacağına karar veren birisi var. Sadece o karar veriyor. Helikoptere biniyor havaalanının nereye yapılacağına karar veriyor. O Türkiye'nin en büyük genel yayın yönetmeni. 8 gazeteye aynı gün aynı manşeti atan genel yayın yönetmeni."

Partililere seslenirken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan bahsettiği sırada dili sürçen Ağbaba, "Siz, Türkiye siyasetine gelmiş geçmiş en temiz en dürüst en çalışkan Mustafa Kemal Kılıçdaroğlu'nun yoldaşısınız, arkadaşısınız" dedi.

Toplantıya, CHP Balıkesir milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Namık Havutça ve Bursa Milletvekili Sena Kaleli de katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Veli Ağbaba Balıkesir Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title