Haberler

Ağaoğlu ve Gazetecinin Birbirini Darp Ettiği İddiası

Turkish Airlines World Golf Final Turnuvası'nda darp edildikleri iddiasıyla birbirlerinden şikayetçi olan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile gazeteci Cihat Ünal'ın yargılandığı dava sonuçlandı Gazeteci Cihat Ünal'ın beraat ettiği duruşmada, Ahmet Ağaoğlu 8 bin 750 lira idari para cezasına çarptırıldı.

Turkish Airlines World Golf Turnuvası'nda darp edildikleri iddiasıyla birbirlerinden şikayetçi olan Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile gazeteci Cihat Ünal'ın yargılandığı davada Ağaoğlu, 8 bin 750 lira idari para cezasına çarptırıldı.

Serik 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya "Basit yaralama" suçundan yargılanan müşteki-sanık Cihat Ünal'ın avukatı Fehmi Gündüz ve "Basit yaralama, hakaret, mala zarar verme ve haksız fiil nedeniyle karşılıklı hakaret" suçlamasıyla yargılanan Ahmet Ağaoğlu'nun avukatı Özgür Kıvran katıldı.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Tolga Şimşek, esas hakkındaki mütalaasını sundu. Şimşek, mütalaasında müşteki-sanık Ünal'ın verdiği ifadelerin tanık anlatımları ve kati hekim raporu ile uyuştuğuna işaret etti. Savcı Şimşek, mütalaasında tanık anlatımları ile kati hekim raporu değerlendirilmesi sonucunda Ağaoğlu'nun yaralama suçunu işlediğini ve gözlüğünün kırılmasına kasti olarak sebebiyet verdiğini savundu.

Ağaoğlu'nun avukatı Özgür Kıvran, mütalaayı kabul etmediklerini ve Cihat Ünal'ın gözlüğünün güvenlik görevlileriyle yaşanan arbede sırasında kırılmış olabileceğini savundu.

Savunmaların ardından mahkeme başkanı, Ağaoğlu'nun "kasten yaralama" suçundan 150 gün, "mala zarar verme" suçundan 25 gün adli para cezasına çarptırılmasına karar verildiğini açıkladı. Ağaoğlu, toplam 175 gün karşılığında 8 bin 750 lira ile cezalandırıldı. Ağaoğlu hakkında, önceki bir davadan hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı uygulandığı ve bu nedenle yeniden suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşturmadığı gerekçesiyle bu davada aynı kararın verilemeyeceğine hükmedildi.

Gazeteci Cihat Ünal'ın hakkındaki suçlamalardan beraat ettiği duruşmada, ayrıca her iki taraf da karşılıklı hakaret suçlamalarından ceza almadı.

Olayın geçmişi

Antalya'da 9 Ekim 2012'de, Turkish Airlines World Golf Turnuvası'nın finalinde, Tiger Woods ile Charl Scwartzel arasındaki mücadele sırasında ilk delikteki başlangıç vuruşunun yapılmasından hemen önce, güvenlik görevlileri ile gazeteciler arasında görüntü alınacak yer konusunda tartışma yaşanmıştı. Bu sırada alana gelen Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Cihan Haber Ajansı muhabiri Cihat Ünal'a, yaşanan tartışmanın ardından kafa atmıştı.

Olayın ardından Ünal ile Ağaoğlu, birbirlerinden şikayetçi olmuştu. - Antalya

Kaynak: AA / Yerel

Ahmet Ağaoğlu Cihat Ünal Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title