Haberler

    Ağaoğlu: "Enerji Yatırımları Tam Gaz Devam Ediyor"

    Gayrimenkul muhabirleri ile Uludağ'da bir araya gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

    Gayrimenkul muhabirleri ile Uludağ'da bir araya gelen Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

    Ağaoğlu, enerji sektöründeki faaliyetlerinin sorulması üzerine, bu alanda 23 şirketleri olduğunu belirterek, "1300 megavat civarında rüzgarda lisansımız var. Bazısı mahkemelikti, davayı kazandık. 200 megavat civarında hidromuz var. Ama iki santral sattık, 'Ağaoğlu enerjiden çıktı' dediler. Biz portföyümüzün yüzde 10'unu sattık" değerlendirmesinde bulundu.

    Amasya'daki hidroelektrik santrallerinin 15 Mart'ta, Seferihisar Rüzgar Enerjisi Projesi'nin ise nisan ayının sonunda veya mayısta devreye gireceğini anlatan Ağaoğlu, şu anda yenilenebilir enerjide elinde en fazla lisansı bulunan firmalardan olduklarını, yatırımlarının hızla sürdüğünü bildirdi.

    Ağaoğlu, enerji yatırımlarının tam gaz devam ettiğini, bu sektörden çıkmadıklarını dile getirdi.

    Enerji alanındaki dışa bağımlılığa dikkati çeken Ağaoğlu, Rusya ile krizin enerjide dışa bağımlılığı göstermesinin önemli olduğunu belirtti.

    Ağaoğlu, şöyle devam etti:

    "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da bunu söylüyor. Enerjide dışa bağımlılığımızı azaltmak için başta yenilenebilir enerji olmak üzere bu konuya önem vereceğiz. Bakanımız bunu söyledi. En fazla yatırım buraya yapılacak. Burada inanılmaz bir bürokratik süreç işliyor. Bir direk dikmek bir yıl sürüyor. Bunların azalması konusunda Sayın Bakanımızın da beyanları çok net. Bakanımız sayesinde bu sürecin hızlanacağını düşünüyorum. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) bürokrasi konusunda çok büyük sıkıntıları var. Syın Bakanın bunu değiştireceğini düşünüyorum."

    – "İran pazarında potansiyel var, hedeflerimiz arasında"

    Ağaoğlu, kısa süre önce satışa çıkardıkları Ağaoğlu Maslak 1453 projesine de değinerek, 258 bağımsız bölümden oluşan ilk ofis blokunda satışların beklentilerinden iyi gittiğini, ay sonuna kalmadan buradaki ofislerin tamamen satılmasını hedeflediklerini aktardı.

    Maslak 1453'teki konutların bitmek üzere olduğunu dile getiren Ağaoğlu, zor zamanlarda bile bu kadar hızlı satış yapmalarını "Piyasa yapıcı konumlarına" bağladı.

    Ağaoğlu, sektörün durgun olduğu zamanlarda projelerini satışa çıkardıklarını ve sektöre hareket kazandırdıklarını kaydederek, "Bizden alan her zaman kazanacağını biliyor. Biz karımızı hızlı yapıyoruz. Maliyette bizle yarışacak başka bir firma yoktur. Ucuza mal ettiğimiz şeyi de müşterilerimizle paylaşıyoruz. 100 liradan satışa çıkacak şeyi, 60-70 liradan çıkartıyoruz ve yatırımcımıza da kazandırıyoruz" şeklinde konuştu.

    İran pazarına girip girmeyeceklerine ilişkin soru üzerine ise Ağaoğlu, potansiyelinin yüksek ve  nüfusu fazla olan İran'ın, hedefleri arasında bulunduğunu vurguladı.

    Kaynak: enerjienstitusu.com / Sektörel

    Ağaoğlu Şirketler Grubu Ali Ağaoğlu Uludağ İran Sektörel Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title