Haberler

Agah Kafkas Hastanedeki Yüksek Bankolara Tepki Gösterdi

Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Düzce’nin Gümüşova ilçesinde yapımı tamamlanan Entegre Hastanesi’nin açılışında vatandaşla memur arasına konulan yüksek bankolara tepki gösterdi.

Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, Düzce'nin Gümüşova ilçesinde yapımı tamamlanan Entegre Hastanesi'nin açılışında vatandaşla memur arasına konulan yüksek bankolara tepki gösterdi. Kafkas, Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz'a, "Vatandaş ile devlet arasında böyle bankolar yoktur. Bu bankolar kalkacak" dedi.

Entegre Hastanesi'nin açılışı yoğun bir katılımla yapıldı. Törende bir konuşma yapan Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz, hem sağlık hem de hastalıkta vatandaşın yanında olduklarını söyledi.

Bakan Yardımcısı Kafkas, Düzce'nin sağlık alt yapısını baştan sona yenilediklerini belirterek şöyle konuştu: "İlçelerde yapımı tamamlanan entegre hastanelerinin açılışını yapıyoruz. Bununla birlikte Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tamamlanmak üzere. İnşaatı devam etmekte olan 300 yataklı devlet hastanesi müteahhitten kaynaklanan sıkıntı nedeniyle gecikti. Yeni müteahhit yapılması gereken süreden daha erken inşaatı tamamlayacak ve teslim edecek. Ne kadar çabuk bitirirse o kadar çabuk para alacak."

Amacın insanlarımızın hastalanmaması olduğunu anlatan Kafkas, şunları söyledi: "Sağlık alanında yaptığımız yatırımlar sayesinde ülkemizde Tayyip Erdoğan döneminde insanımızın ömrü 5 yıl uzatıldı. 2002 yılında 600 ambulans vardı bunların tek ortak özellikleri lastiklerinin kabak olması akaryakıt depolarının boş olmasıydı"

Bakan Yardımcısı Kafkas ayrıca, Gümüşova Devlet Hastanesi isminin Gümüşova Cumayeri Devlet Hastanesi olarak değiştirilmesi yönünde talimat verdi.

Açılışta konuşan Düzce Valisi Ali İhsan Su, ilin her açıdan ve her anlamda hızlı bir kalkınma içerisinde olduğunu belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "2002 yılında 3 ambulansımız vardı. 2013 yılında ise 11 noktada 23 ambulans 1 UMKE aracı hizmet veriyor. Bu yıl 12 istasyonda 34 ambulansla hizmet yürüteceğiz."

Konuşmaların ardından hastanenin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Bakan Yardımcısı açılış töreninin ardından hastaneyi gezerken vatandaş ile memur arasındaki yüksek bankolara tepki göstererek Halk Sağlığı Müdürü Rıfat Poyraz'a yüksek bankoların kaldırılması talimatını verdi. Kafkas, Sağlık Bakanlığında böyle bir uygulama olmadığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Vatandaş ile devlet arasında böyle bankolar yoktur. Bu bankolar kalkacak. Memur ve vatandaş karşılıklı olacak. Önümüzdeki hafta gelip bakacağım."

Kafkas, hastaneyi gezerken kapıların üzerindeki numaralandırmaya kızdı. Kapıların üzerindeki oda numaralarını kağıtla yapıştırılıp konmasına da tepki gösteren Kafkas, "Bu odaların numaraları neden zamanında yapılmadı" diye sordu. - DÜZCE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gümüşova Düzce Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title