Haberler

Agad, Cumhurbaşkanı Gül'den 'Hukuk Fakültesi'ne Destek Bekliyor

Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Adıyaman Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin açılması için destek vermesini istedi.

Adıyaman Gazetecileri Cemiyeti (AGAD) Başkanı İbrahim Aslan, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Adıyaman Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin açılması için destek vermesini istedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Adıyaman ziyareti öncesinde basın açıklaması yapan AGAD Başkanı İbrahim Aslan, Adıyaman Üniversitesi'nde açılması gündeme gelen ve yaklaşık 2 aydır YÖK'te onay bekleyen Hukuk Fakültesinin açılmasıyla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den destek beklediklerini söyledi.

Adıyaman Üniversitesinin gerçek bir üniversite kimliğine kavuşması için Hukuk Fakültesinin önem arz ettiğini ifade eden AGAD Başkanı İbrahim Aslan, "Son yıllarda çevre illerin gelişmesiyle birlikte komşu illerimiz arasında en geri kalmış ilimiz, özellikle ağır sanayi, tarım konusunda da çok geri kalmıştır. Tütüne uygulanan kota sonrası ekonomisi çöken, ve Atatürk Barajının yapımı esnasında bir ilçesini, yüzlerce köyünü sular altına gömen Adıyaman maalesef beklediği önemli yatırımları şimdiye kadar alamamıştır. 2006 yılında kurulan Adıyaman üniversitesi ekonomik anlamda Adıyaman'ın ve Adıyaman halkının en büyük umudu olmuştur. Bu manada geçtiğimiz aylar içerisinde Adıyaman Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığı tarafından 'Üniversitemizde Hukuk Fakültesi açılması halinde binasını biz yapacağız' sözü bizleri ve Adıyaman halkını heyecanlandırmıştır. Yapılan çalışmaların ardından Adıyaman Üniversitesi Senatosu tarafından Hukuk Fakültesinin açılması yönünde karar alınmış ancak yaklaşık 2 aydır YÖK'te onanmayı bekleyen Adıyaman Üniversitesi Hukuk Fakültesi bölümünün açılmasının uzaması Adıyaman'da tepkiye neden olmuştur. Bayrağına, devletine bağlı olan ilimiz, terör konusunda en ufak bir olumsuz şey yaşamamış, yaşatmamıştır. Hukuk Fakültesi üniversitemiz için olmazsa olmazlar arasında yer almıştır. Bu konuda Adıyaman'a ve Adıyaman halkına olan sevgisini yakından bildiğimiz sayın Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'ün Hukuk Fakültesinin açılması yönünde destek olacağından şüphemiz yoktur" dedi. - ADIYAMAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Adıyaman Üniversitesi Abdullah Gül Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title