Haberler

Ağaçta Poşete Dolanan Leyleği, Keşkin Nişancı Köylü Kurtardı

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, büyük bir ağacının dalındaki poşete takılarak asılı kalan leylek, bir köylünün tüfekle ateş edip poşeti daldan koparmasıyla kurtarıldı.

BURSA'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde, büyük bir  ağacının dalındaki poşete takılarak asılı kalan leylek, bir köylünün tüfekle ateş edip poşeti daldan koparmasıyla kurtarıldı. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürülen leylek tedavi altına alındı.

Olay dün merkez Osmangazi İlçesi Ahmetbey Mahallesi'nde meydana geldi. Kışı sıcak bölgelerde geçirip yeniden Bursa'ya gelen bir leylek, Yolaltı Mevkisi'nde dere kenarındaki bir ağaca konmak isterken, dalda takılı bulunan naylon poşete ayaklarının dolanması sonucu asılı kaldı.

Elma bahçesine gübre atmaya gelen Halil Göbel, ağaçta asılı leyleği fark edince kurtarılması için itfaiyeyi arayıp haber verdi. Araçlarının o bölgeye giremeyeceğini söyleyen itfaiye ekipleri, Göbel'i Bursa'da bu konularda çalışma yapan Nilüfer Arama-Kurtarma Derneği (NAK) ekiplerine yönlendirdi. Bölgeye gelen 5 kişilik NAK ekibi ağaca merdivenle çıkmaya çalıştı. Ancak kurumuş ağaca tırmanma imkanı olmayınca ekipler leyleğe yakın bir bölgeye ip atıp, iple ağaca çıkmayı denedi. Ağacın bir bölümüne kadar iple tırmanmayı başaran arama kurtarma uzmanı Pınar Bulmuş, leyleğin bulunduğu bölgedeki dalların ince ve kurumuş olması nedeniyle bir süre sonra inmek zorunda kaldı.

TÜFEKLE POŞETİ VURDU

Ekipleri aradıktan sonra olay yerinden ayrılan Halil Göbel bir süre sonra elinde av tüfeğiyle döndü. Hamit Göbel, kardeşi Halit'le birlikte tekli saçmalı fişek koydukları tüfekle leyleğin asılı kaldığı ip haline gelen poşetin ucuna nişan alıp ateş etmeye başladı. 8 el atışın ardından Halil Göbel ip haline gelen poşeti vurmayı başardı. Poşetin kopması sonucu ağaçtan düşen leyleği, aşağıda battaniye açıp bekleyen NAK ekipleri yakaladı.

Atışı büyük bir ustalıkla gerçekleştiren Halil Göbel, "İtfaiyeyi aradım ama buraya giremeyecekleri için bizi NAK'a yönlendirdiler. Leyleğin kaç gündür burada olduğunu bilmiyoruz. Leyleği bu şekilde bırakmaktansa tüfekle de olsa kurtarmayı başardık. Çok mutluyuz leyleği sağ salim ağaçtan indirdik" dedi.

'NE OLUR ÖLME LEYLA'

Uzun süre aç ve susuz asılı kaldığı ağaçta bitkin düşen ve çırpınma nedeniyle kanatlarından yaralanan leylek, NAK ekiplerinin aracına konulup Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne götürüldü. NAK ekibinden arama kurtarma gönüllüsü Pınar Bulmuş, 'Leyla' adını verdikleri leyleği kucağında minibüse taşıdı.

Veteriner hekimlerin kontrolünün ardından herhangi bir yerinde kırığa rastlanmayan leylek, uzun süre aç ve susuz kalıp bitkin düştüğü için bakıma alındı.

- Bursa

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uludağ Üniversitesi Osmangazi Göbel Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title