Haberler

Ağaç Kesme ve Boylama Kursiyerleri, Alanda Uygulama Yaptı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Antalya’nın Korkuteli ilçesinde düzenlenen "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Kursu"na katılanlar, alanda uygulama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında Antalya'nın Korkuteli ilçesinde düzenlenen "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörlüğü Kursu"na katılanlar, alanda uygulama yaptı.

Korkuteli Hacıbekar Mahallesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait arazide 3 adet çam ağacını keserek boylama yapan kursiyerler, teorik bilgilerini pratiğe dökme olanağı buldu. Kurs eğitmeni Sercan Tunç ve Bilgi Birkan tarafından motorlu bıçkı makinesi ile çam ağacını kesen kursiyerler, daha sonra ağaç üzerinde boylama yaptı.

Toplam 65 kursiyerin katıldığı, 24 saatlik iş sağlığı ve güvenliği ile çevre koruma ve kalite yöntemi; 32 saatlik kesim hazırlığı, kesme ve boylama eğitimi olmak üzere toplam 56 saatlik kursta ağaç üretiminde kesimde güvenlik kuralları, kesim teknikleri ile ilgili bilgiler verildi.

Orman İşletme Müdürü Hülya Güney'in de katıldığı uygulama eğitiminin ardından sınavda başarılı olan kursiyerlere Antalya Orman Bölge Müdürü Mustafa Türk'ünün de katılımıyla "Ağaç Kesme ve Boylama Operatörü Belgesi" verileceği bildirildi. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Orman Genel Müdürlüğü Korkuteli Antalya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title