Haberler

Ağaç ile Sedefli Mozaiği Buluşturdu Ünü Sınırları Aştı

Gürgen, okaliptus, kavak gibi ağaçlara şekil verip üzerlerine sedefli mozaik uygulamasıyla tasarımlar yapan girişimci, ünü sınırları aşınca 25 ülkeye satış yapar duruma geldi.

HALİT DEMİR - Gürgen, okaliptus, kavak gibi ağaçlara şekil verip üzerlerine sedefli mozaik uygulamasıyla tasarımlar yapan girişimci, ünü sınırları aşınca 25 ülkeye satış yapar duruma geldi.

Oyma mobilya işçiliğiyle adından söz ettiren Hatay'da, girişimci Yusuf Kazar'ın ahşap üzerine sedefli mozaik uygulamasıyla ortaya çıkardığı ürünler dikkati çekiyor.

Kazar'ın yaptığı tavla, satranç, namaz koltuğu, büro ve ev mobilyaları gibi birçok ürün Türkiye'deki birçok dizinin çekiminde de dekor olarak kullanıldı.

Girişimci Yusuf Kazar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1990 yılında yurt dışından getirdikleri ahşap mozaik ustalarıyla ilginç tasarımlar yapmaya başladıklarını söyledi.

Tasarımların ününün her geçen gün arttığını, taleplere yetişmekte güçlük çektiklerini ifade eden Kazar, yıllık ortalama 800 bin dolar ihracat kapasiteleri olduğunu kaydetti.

Kazar, ürünlerinin 300 liradan 32 bin liraya kadar değişen fiyatlarla satıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Yabancı ustalardan işin püf noktalarını öğrendik. Şimdi, kendimiz ahşap üzerine sedefli mozaik yaparak birçok ürün ortaya çıkarıyoruz. Ahşap mozaik, değişik renkli ağaçlardan doğal ürünler monte edilerek yapılıyor. Mozaik sanatı zor ve zahmetli bir iş, birçok aşamadan geçiyor. El emeği ürünlerimizi başta Fransa, Belçika, Hollanda, Dubai, Suudi Arabistan, İngiltere ve Yunanistan olmak üzere 25 farklı ülkeye ihraç ediyoruz. Yaptığımız çalışmalar tamamen el işi, bu yüzden benzeri yok."

Kazar, ürünlerinin Muhteşem Yüzyıl ve Asi isimli yerli dizilerde ve yurt dışında da bazı dizelerde dekor olarak kullanıldığını söyledi.

Yusuf Kazar, yurt dışından yine dizilerde dekor olarak kullanılmak üzere pek çok ürünlerinin talep edildiğini belirterek, "Bazı dizilerde kullanılmak için ürünlerimize talep var fakat işlerin yoğunluğundan cevap veremiyoruz. Ürünlerimizin işçiliği ağır. Hedefimiz, Türkiye ve dünyada marka haline gelmek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title