Haberler

Ordulu Aile 'Ağaç Ev'de Doğanın Tadını Çıkartıyorlar

Güncelleme:

Ordulu Sinan Tiryaki, zeytin ağaçları arasına inşa ettiği ahşap ev sayesinde, çocuklarına nostaljik bir ortam sunuyor.

Ordu'nun Gülyalı ilçesinde eşi ve iki çocuğuyla yaşayan Sinan Tiryaki, mavi ile yeşilin tonlarını içinde barındıran doğanın eşsiz güzelliğini yaşamak için ahşap ev yapma kararı aldı.

"ÇOK GÜZEL BİR ESER ÇIKTI"

Tiryaki, bahçesindeki zeytin ağaçları arasına 12 metrekarelik ahşap ev inşa ederek deniz manzarası eşliğinde doğal ortamın tadını çıkartıyor.

Özel bir firmada yönetici olan Tiryaki, yaptığı açıklamada, ailesine evleri dışında doğayla baş başa kalabileceği bir ev inşa ettiğini belirterek, "Çocuklarımla beraber geçmişi anımsama ve onlara bir anı bırakma adına ağaç ev yapmaya kadar verdim. Başta bu kadar güzel olacağını bilmiyorduk ama gerçekten çok güzel bir eser çıktı" diye konuştu.

TAMAMEN AHŞAP MALZEMEDEN İNŞAA EDİLDİ

Tiryaki, tamamen ahşap malzemeden inşa ettiği evin oturma odası ile balkondan oluştuğunu ifade ederek, "Bütün malzemeleri kendim temin ettim ve hepsi el emeği. Nisan ile haziran ayı arasında hafta sonlarını değerlendirerek bu eseri meydana getirdim. Çok kolay olmasa da böyle güzel bir ortam ortaya çıktı" dedi.

DOĞAYLA İÇ İÇE YAŞIYORLAR

Çevresindekilerin evi çok beğendiğini ve kendilerine de yapılması talebinde bulunduğunu dile getiren Tiryaki, doğanın güzelliklerini yaşama imkanı olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Tiryaki'nin kızı Sena Tiryaki de kafasını dağıtmak için ağaç eve geldiğini söyleyerek, sakin ve doğal ortamda kitap okumanın zevkli olduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Gülyalı Ordu Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title